Titlurile zilei

Alex Costea, patronul de la Cafeneaua Piața Unirii din Iași a salvat aseară două fetițe de la înec. S-a scufundat împreună cu un angajat și le-a scos la suprafață (Exclusiv) – FOTO, VIDEO

Publicat: 06 aug. 2020
Cele două fete au intrat în lacul Veneția, însă nu au mai reușit să iasă din apă
Alex Costea, patronul de la Cafeneaua Piața Unirii a salvat aseară două copile de la înec

Alex Costea, patronul de la Cafeneau Piața Unirii și de la Tiki Village a salvat de la moarte două copile aseară la Ciric. Fetele au intrat în apa adâncă și nu au mai putut ieși la suprafață

Scene cumplite au avut loc aseară în zona Ciric din Iași. Două copile care au intrat în lacul Veneția au fost la un pas de moarte. Ieri după amiază, un grup de adolescenți se afla pe malul lacului Veneția. O parte dintre ei au vrut să se răcorească și au intrat în apă. La un moment dat, două adolescente au intrat într-o zonă cu apă adâncă și au fost la un pas de moarte. Ambele s-au zbătut, vrând să se salveze, dar nu au reușit să iasă la mal. Strigătele de ajutor au fost auzite de oamenii care se aflau la Tiki Village. Printre aceștia se afla și Alex Costea, cel care deține Cafeneaua Piața Unirii și Tiki Village împreună cu asociații săi. Costea se afla pe ponton, la Tiki Viillage, când a auzit strigătele de ajutor. A sărit în apă și a început să înoate spre digul de beton. Unul dintre angajații săi, Florin Roman, s-a urcat într-un caiac și a început să vâslească spre locul în care se aflau fetele.

Alex Costea și Florin Roman au sărit să salveze adolescentele de la înec

În câteva minute, Alex Costea și angajatul său a ajuns la locul în care fetele intraseră în apă. Când au ajuns, una dintre ele era deja la fundul apei, iar alta abia mai rezista. Costea a scos-o imediat din apă pe adolescenta care era conștientă. După ce a dus-o pe mal, a intrat din nou în apă să o caute pe cea de-a doua. Între timp, doi medici care se aflau la plajă la Tiki Village au alergat spre locul cu pricina. Costea împreună cu Roman și cei doi medici au intrat în apă să o caute pe cea de-a doua fată. După aproximativ 5 minute au dat de ea, pe fund. Au scos-o pe mal, iar medicii au început manevrele de resuscitare, pentru că adolescenta era inconștientă. Între timp a fost cerut ajutorul medicilor.

Una dintre copile a ajuns în comă la Spitalul „Sf. Maria”

Un echipaj SMURD a ajuns în zonă și a continuat manevrele de resuscitare, până când copila a ajuns la spital.

„O pacientă în vârstă de aproximativ 14 ani a fost resuscitată de un echipaj al SMURD Iași. Aceasta a fost găsită în comă. A fost intubată și ventilată mecanic. Ulterior, pacienta a fost transferată în comă la Spitalul Sf. Maria din Iași”, spune dr. Ovidiu Popa.

Medicii fac acum eforturi pentru a o ține în viață pe copilă. Ciudat este faptul că, deși în zona respectivă erau foarte mulți oameni, nimeni nu a intervenit.

Alex Costea: „Am făcut ce ar fi trebuit să facă oricine”

Contactat de reporterii BZI, Alex Costea a precizat că a reacționat din instinct.

„Am făcut exact ce ar fi trebuit să facă oricine. Sper ca fetița să scape cu viață. Erau mulți oameni acolo, dar a fost nevoie să traversăm noi lacul, pentru că nimeni nu a intervenit”, a precizat Alex Costea.

Frână, angajatul lui Costea, a participat la misiunea de salvare contracronometru. De-a lungul timpului, Florin Roman a intervenit în diferite situații și a mai salvat vieți. Ceea ce s-a întâmplat ieri la lacul Veneția se poate repeta oricând. Lipsa de reacție sau nepăsarea unora duce la tragedii.

 

Comentarii
 • Asta nu este ala care a acaparat aproape jumatate din Piata Uniri cu terasa?!Cetatean de onoare in marele Targ al Iesilor ar trebui facut dupa fapta sa…Il poate ajuta actualul ptimar,domnul Chirica,doar sunt prieteni

 • Mai sa vezi…a traversat lacul in citeva minute, mai erau si 2 medici pe plaja la Tiki Taka Paka Viligi!!! Chirica îi mai da o bucata pe esplanada Oancea sa mai faca un birt

 • BRAVO ACESTUI OM! AICI TREBUIE SA COMENTAM FAPTUL CĂ A SALVAT DOUĂ VIEȚI! IN REST NU CONTEAZA CINE ESTE IN VIATA DE ZI CU ZI! DIN TOATĂ INIMA NOI IL FELICITĂM !

 • Cu totii stim ca Mihai Chirica este adevaratul patron la Cafeneaua Piața Unirii, va amintiti ce scandal a facut cu terasa de la Hotel Traian?

 • Ce oameni fara un scop in viata, ce comentarii lipsite de orice fel de sens. Daca, Fereasca Dumnezeu, era unul dintre copiii nostri acolo si aceste persoane le salvau viata? Mai aveati curajul si bunul simt sa comentati astfel? Sunteti doar un cumul de frustrari și neajunsuri.
  La munca, nu la comentat aiurea pe internet.

 • Bravo omule!Ai salvat doua vieti!Felicitari!Ce-i cu voi?!Comentati,analizati viata omului,judecati…s -a intors lumea cu susul in jos…!!!!

 • Faptul ca mai erau persoane in apropiere si au fost singurii care au intervenit sa salveze niste copii este de apreciat. Bravo, felicitari! Ati dat dovadă de un spirit civic impresionant! Cat despre restul barfelor… Ia făceți-vă si voi restul care comentati de pe margine patroni…cine nu va lasă?!

 • Bravo Alex! Esti un om bun!! Nu te uita la comentariile rautaciosilor! Aștia sunt oameni dușmănoși cu gura spurcată! Nemulțumiții pot sa il pupe pe Alex pe ochiul maro!!

 • Dacă 50% din populația țării ar fi patroni, precum Alex, toată populația șării, ar fi fericită, pentru că ar fi nevoie de forță de muncă.

Adauga un comentariu