Sport

Alex Pașcanu pleacă de la CFR. Surpriză de proporții! La ce echipă din Liga I ajunge!

Publicat: 18 ian. 2020

Alex Pașcanu pleacă de la CFR și va juca sub formă de împrumut la ultima clasată a Ligii 1, FC Voluntari.
În august 2019, Alex Pașcanu semna cu CFR, fundașul sosind de la echipa U23 a lui Leicester. Deși se anunța un transfer de răsunet, apărătorul disputat de ardeleni și FCSB, mai ales că impresionase la EURO U21, a devenit o rezervă de lux.

„Nu am dorit să mă mai duc la FCSB. Nici nu știam cine este antrenor, iar cei de acolo se află pe un loc mai slab în clasament. La CFR este Dan Petrescu, tehnician de la care am foarte multe de învățat. În plus, conducătorii de la CFR m-au dorit de foarte mult timp, și asta a contat în decizia mea. La Cluj este și mai multă competiție, lucru ce mă va face să cresc. Mă simt pregătit și sunt foarte fericit că am reușit această mutare”, spunea în momentul semnării acordului, Pașcanu.

Anunțul lui Dan Petrescu

De altfel, în decembrie anul trecut, antrenorul clujenilor Dan Petrescu a anunțat că din ianuarie 2020 trupa din Gruia se va despărți de Alexandru Pașcanu.

„El e un jucător tânăr, care nu poate fi judecat 100% pentru că nu a făcut pregătirea cu CFR Cluj. În al doilea rând, ca U21, să joci fundaș central, e foarte greu. Jucând sporadic, nu e ușor să intri. El are toate scuzele. El a venit dintr-un campionat U23, oricât de bun ar fi, nu poate să fie Liga 1 din România, unde joci cu seniori. Deci el are toate scuzele din lume. Poate uneori îl judec greșit pe el. De obicei, în cariera de 17 ani, n-am greșit cu jucători. Foarte rar am pierdut un jucător, să zic că nu l-am văzut. La Pașcanu nu știu ce să zic, n-am avut timp să-l cunosc prea bine. În meciurile în care a intrat, nu a jucat bine. Dacă nu-și găsește o echipă unde să joace împrumut, va rămâne cu noi. Nu știu cine și-l asumă în Liga 1, pentru că e riscant să bagi U21. Eu zic că ar fi bine pentru el (n.r.- să plece sub formă de împrumut), pentru că nu o să mă mai bazez pe un U21 fundaș. Nu o să mai fac greșeala asta. Mi-aș dori un U21 fundaș lateral, dar portar ar fi ideal”, a explicat Dan Petrescu.

400.000 de euro e cota lui Pașcanu conform Transfermarkt
Fundașul a bifat 340 de minute în tricoul campioanei CFR Cluj
A sosit în vara lui 2019, în august, de la Leicester, pentru suma de 600.000 de euro.loading...

Adauga un comentariu