Scena artistica din Romania

Alexandru Arșinel, despre starea sa de sănătate: „Am început să surzesc!”

Publicat: 21 sept. 2021
Alexandru Arsinel in platou la Digi
Alexandru Arsinel are multe probleme de sanatate

Alexandru Arșinel a vorbit recent despre starea sa de sănătate. Acum câteva luni, actorul a împlinit vârsta de 82 de ani. De-a lungul timpul acesta s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, în special din cauza pandemiei de coronavirus.

Cu toate că s-a vaccinat împotriva virusului, atât Alexandru Arșinel cât și soția lui au fost infectați cu COVID-19 si au avut nevoie de spitalizare.

Ce spune Alexandru Arșinel despre starea sa de sănătate

În prezent, actorul se bucură de colaborarea cu teatrul la care a jucat mai bine de 60 de ani. Alexandru Arșinel se arată extrem de uimit cum de unii colegi de-ai lui au reușit să treacă peste această perioadă, în lipsa spectacolelor.

„Dorul trebuie să-l scot acum pentru că mi-a fost interzis de Primarul general al Capitalei care nu mi-a mai prelungit contractul de colaborare cu teatrul pe care-l slujesc de aproape 60 de ani.

Asta nu înseamna că directorul de teatru, Vasile Muraru, excelentul actor și manager, nu s-a gândit la mine. M-a sunat chiar astăzi și mi-a spus că o să continuăm colaborarea într-un fel sau altul. Avem pe rol o piesă de teatru. Eu spun treaba asta ca stare de moment, dar în general, a fost o perioadă foarte dificilă. Nu știu artiștii cum au putut să depășească aceast moment, având în vedere lipirea lor cu toată ființa de această meserie și faptul că pandemia ne-a oprit să mai apărem în fața publicului”, a declarat Alexandru Arșinel, într-o emisiune TV.

Alexandru Arsinel se confruntă cu probleme de auz

În cadrul aceluiași interivu, marele actor român a vorbit și despre problemele de sănătate cu care se confruntă în ultima vreme. Acesta a început să obosească mai des și mai repede și s-a ales și cu o serie de probleme de auz. Actorul se bucură că o are alături pe soția lui, despre care nu a dat vești foarte bune.

„Nu am energie, obososesc repede. Am fost și la plămâni, cred că de la plămâni ni se trag și astea.

Dar eu zic că sunt OK. Am început să surzesc, așa sunt bătrânii. Probabil sunt înfundat.

Soția mă așteaptă la masă în fiecare zi. Ea s-a bucurat foarte mult că am fost la munte. Am cumprat niște utilaje care să mă ajute la transport, dar nu am reușit să le folosesc încă. Ea nu face bine, nu face bine, nu face bine nici pentru ea, dar nici pentru noi.

Are atâta tristețe în ochi că te cutremură”, a adăugat Alexandru Arșinel.

Cine este Alexandru Arșinel

Actorul Alexandru Arșinel s-a născut la 4 mai 1939, în localitatea Dolhasca, județul Suceava. În anul 1962 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, din București.

Vedetă a teatrului de revistă, alături de Stela Popescu a format un cuplu artistic celebru atât în țară, cât și peste hotare.

Pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost răsplătiți, în anul 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.  În filmele realizate pentru marele ecran, mai ales după 1990, a reiterat formula de succes practicată pe scenă: „Ana și… hoțul” (1981), „Miss Litoral” (1990), „Anotimpul iubirii”, „În fiecare zi mi-e dor de tine”, „A doua cădere a Constantinopolului” (1994), „Paradisul în direct” (1995), „Sexy Harem Ada-Kaleh (2001).

În luna februarie a anului 2004, a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Mare Ofițer.

Adauga un comentariu