Sport

Alexandru Chipciu devine cel mai bine plătit fotbalist din Liga I. Care este marele câștig al jucătorului

Publicat: 17 ian. 2020

Alexandru Chipciu (30 de ani) va semna azi cu CFR Cluj, după ce va fi efectuat vizita medicală. Totul se va întâmpla la Valencia, acolo unde campioana se află deja în cantonamentul acestei ierni. Pentru că este liber de contract, diriguitorii grupării din Gruia și-au permis să-i ofere un salariu foarte bun, pentru Liga 1, lui Chipciu. Astfel unele surse au dezvăluit faptul că internaționalul român va fi remunerat lunar cu suma de 30.000 de euro, asta pe lângă faptul că va fi premiat și cu o sumă importantă la semnătură, pentru cei doi ani și jumătate de contract. Astfel, Chipciu va lua doar din salariu suma de 900.000 de euro!

Repatrierea în Liga I se va produce în condiții excelente

Pentru Chipciu, „repatrierea” în Liga 1 se va produce în condiții excelente, din moment ce va câștiga fix aceiași bani, din salariu, după o pauză de trei ani și jumătate. De când Becali e patron, fotbalistul care a avut cel mai mare salariu la FCSB a fost Alexandru Chipciu. Alexandru Chipciu câștiga aceiași bani și la FCSB și era și atunci cel mai bine plătit din Liga I.
Transferat de la FC Brașov, Chipciu ajunsese la un contract fabulos de 360.000 de euro pe an, sumă netă. Cum la acea vreme cluburile nu aveau posibilitatea de a suporta salariile pe contract de activitate sportivă, așa cum se întâmplă acum, efortul brut al clubului la acel moment era de peste 600.000 de euro pe an!
În plus, și șefilor de la CFR Cluj le-a convenit să-i facă această ofertă lui Chipciu, mai ales că Emmnuel Culio câștiga tot aceeași bani din salariu.

Gigi Becali a anunțat în ce condiții CFR Cluj ar fi peste FCSB, financiar!

CFR l-a rezolvat pe Chipciu și pentru că ardelenii pot încasa peste 20 de milioane de euro în următorii trei ani. Gigi Becali nu se teme pentru moment de o hegemonie a clujenilor. Finanțatorul celor de la FCSB a dezvăluit în ce condiții ar putea actuala campioană să fie peste el. Becali susține că nu este dispus să-și sacrifice toată averea pentru fotbal, iar dacă CFR va intra în Champions League, ar putea fi peste FCSB, financiar vorbind.

„CFR m-ar depăși doar dacă ar intra în Champions League, pentru că eu nu stau acum să sacrific toată averea mea pentru fotbal. Acolo, în Champions League, sunt 30-40 de milioane, atunci m-ar depăși. La ora asta eu sunt foarte bine, față de orice echipă din România”, a declarat Gigi Becali.loading...

Adauga un comentariu