National

Alexandru Coita a răbufnit după declarațiile lui Viorel Cataramă: „Îl rog să retracteze informația eronată”

Publicat: 19 iul. 2020
ALT=«Alexandru Coita, liderul Partidului Republican din România»
Alexandru Coita, liderul Partidului Republican din România

Alexandru Coita, liderul Partidului Republican din România, critică dur ultimele declarații ale lui Viorel Cataramă și îi solicită acestuia să „retracteze informația eronată privind rolul măștii de protecție”. Acesta încearcă să conștientizeze importanța acestei măsuri, comparând-o cu centura de siguranță, care poate reprezenta un deranj pe moment care poate salva vieți. Mesajul lui Alexandru Coita se încheie cu un îndemn pentru întreaga populație: „Purtați mască, oameni buni!”.

„După 4 luni de pandemie, Viorel Cataramă arată că nu a înțeles nici măcar principiile de bază ale luptei cu această boală! Îl rog să retracteze informația eronată privind rolul măștii de protecție.

Așa cum am arătat și mai devreme în direct la RTV, îl respect pe domnul Cataramă ca vechi liberal dar, din păcate pentru unii, mai am și obiceiul să citesc și să mă informez. Așa că pot spune că domnul Catarama propagă FAKE NEWS atunci când spune că masca te protejează pe tine, nu pe cel de lângă tine!

NU, DOMNULE CATARAMĂ!

O serie de studii științifice, cum ar fi cel publicat în cea mai prestigioasă revista medicală din SUA – The Lancet – la 1 iunie arată că MASCA PROTEJEAZĂ ÎN PRIMUL RÂND PE CEI DIN JURUL NOSTRU. De aceea, ideea de a purta mască este în primul rând pentru a nu răspândi noi boala, nu pentru a ne proteja pe noi. Domnul Cataramă crede că e o opțiune personală dacă ne protejăm sau nu, dar dovezile științifice arată că e o obligație și o responsabilitate față de cei din jur!

Puneți-vă următoarea întrebare. Dacă EU, 39 de ani, aș fi purtător COVID asimptomatic, mă duc la magazin fără mască, mă apropii de o doamnă de 80 de ani cu comorbodități, am un dialog cu dumneaei și din particulele de salivă se transmite boala, doamna respectivă se îmbolnăvește de COVID și moare. Se poate spune că faptul că EU nu am purtat mască a omorât un om! Da, șansele sunt mici, dar eu unul nu vreau să expun pe nimeni la un risc inutil.

Masca este ca centura de siguranță: un deranj pe moment, dar care poate salva vieți. Purtați mască, oameni buni”, a declarat Alexandru Coita.

Alexandru Coita: „Un guvern sub anestezicul propriei autosuficiențe și mediocrități”

Alexandru Coita, liderul Partidului Republican din România, consideră că aceste patru luni de când românii se confruntă cu pandemia de coronavirus au fost irosite. Aceasta caracterizează Executivul ca fiind „sub anestezicul propriei autosuficiențe și mediocrități”. De asemenea, Alexandru Coita a venit cu trei măsuri eficiente pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

„889 de cazuri astăzi! Este instantaneul înfricoșător al unei situații scăpate de sub control.

4 luni irosite în lupta cu pandemia. Un guvern sub anestezicul propriei autosuficiențe și mediocrități.

Trebuie să spunem STOP! Cineva trebuie să preia frâiele țării! Președintele Iohannis este obligat să facă pasul în față și să facă un PACT cu toate partidele politice care mai au un dram de responsabilitate prin care să DECIDĂ următoarele:

1. CARANTINAREA imediată a Guvernului Orban și numirea de urgență a unui executiv de criză format din experți recunoscuți care să aibă drept obiective gestionarea pandemiei, relansarea economică și pregătirea alegerilor.

2. AMÂNAREA tuturor scrutinelor electorale până când virusul va putea fi ținut sub control SAU adoptarea unei legi prin care alegerile să se desfășoare pe durata a 3 ZILE, conform propunerii Partidului Republican, asigurând astfel că toți cetățenii vor putea să-și exercite dreptul de vot în condiții de deplină siguranță (cu limitarea accesului în secțiile de votare, dezinfectarea constantă a ștampilelor și a spațiilor expuse traficului persoanelor, asigurarea distanțării sociale, evitarea aglomerației și a riscului epidemiologic).

3. TESTAREA ÎN MASĂ GRATUITĂ pentru a identifica rapid și a izola cazurile active de COVID-19 și a preveni răspândirea intracomunitară.

Sunt trei măsuri care țin de siguranța națională. Cerem adoptarea lor de urgență pentru a evita o catastrofă”, a declarat Alexandru Coita.

Adauga un comentariu