National

Alexandru Rafila, despre numărul de cazuri COVID-19: „Scăderea actuală nu este reală”

Publicat: 02 dec. 2020
Alexandru Rafila susține că România va ajunge la 25 de mii de cazuri pe zi

Miercuri seara, 2 decembrie, Alexandru Rafila,  candidat PSD la alegerile parlamentare, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că numărul de cazuri COVID-19, raportat în ultimele zile, nu arată situația reală. Mai mult, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății avertizează că abia peste zece zile se vor vedea consecințele.

„În funcție de situația epidemiologică putem aprecia dacă trebuie introdusă carantina. Trebuie corelată cu realitatea, nu cu ce ne imaginăm noi. Scăderea actuală nu este reală. Ce se întâmplă în spitale este evident rezulatul unei conjuncturi de moment.

Probabil că este doar o părere a mea că se scade testarea înainte de alegeri. Rezultatele le vom vedea peste 10 zile. Testările s-au redus cu 60 la sută, numărul de cazuri la fel, dar spitalele sunt supraaglomerate, mortalitatea în creștere”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Ludovic Orban: Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown după 6 decembrie

Tot miercuri, la o emisiune TV, Ludovic Orban a oferit asigurări românilor că nu se va institui lockdown după 6 decembrie, ziua alegerilor parlamentare, fiindcă țara nu își permite oprirea tuturor activităților în acest moment. De asemenea, premierul României a evidențiat că în ultimele opt zile se înregistrează un trend descendent în ceea ce privește cazurile de COVID-19.

Orban a mai adăugat că în cinci din ultimele șapte zile numărul persoanele vindecate este mai mare decât al celor infectate.

„E adevărat că s-a testat mai puțin pentru ca au fost zile libere și nu au funcționat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia de astăzi în condiții normale, în funcție de solicitări, și vom avea date relevante. Există semne evidente de reducere”, a spus Orban, la România Tv.

Întrebat despre o eventuală carantină națională după alegeri, Ludovic Orban a declarat că România nu își mai permite o astfel de măsură.

„Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown, România nu-și poate permite așa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic, al perioadei care urmează. Nu se va întâmpla”, a dat asigurări premierul.

Klaus Iohannis: „Votul se va desfăşura în siguranţă”

Liderul statului garantează populației că, pentru ziua votului de pe 6 decembrie, s-au luat toate măsurile necesare, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

„Secțiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi respectate toate condițiile, pentru ca votul să se desfășoare în maximă siguranță și de aceea invit pe români să meargă număr mare la vot”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Noi suntem bine pregătiți, cunoaștem felul în care ne-am pregătit pentru alegerile locale”

Președintele României declară că, spre deosebire de alegerile locale, alegerile parlamentare se vor desfășura în maximă siguranță. El consideră că explozia numărului de cazuri de atunci nu a fost din cauza alegerilor.

„Nu ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări, sau a ratei de infectare după alegerile parlamentare pentru un motiv foarte simplu: noi suntem bine pregătiți, cunoaștem felul în care ne-am pregătit pentru alegerile locale.

A funcționat foarte bine atunci și va funcționa mult mai bine, fiindcă am prelucrat toate cazurile care au fost de prelucrat și, din fericire a fost foarte puține de la locale. Daţi-mi voie să vă spun că acea creștere(n.r infectări) nu s-a datorat alegerilor locale”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Este o minciuna a PNL-ului. Asa este, s-au facut testari putine ca urmare a zilelor libere. PNL-ul face campanie fffff murdara. ATENTIE deci dragi romani la ce votati. Daca vrem sa ajungem in sapa de lemn, aveti grija cu PNL-ul.

Adauga un comentariu