Actualitate

Alexandru Rafila, despre persoanele care afirmă că noul coronavirus nu există: „Frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată”

Publicat: 21 mai 2020

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, a vorbit despre persoanele care afirmă că noul coronavirus nu ar fi real. Acesta consideră că „că frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată”.

„Chestiunea legată de faptul că virusurile în general nu există funcționează de mult. Inclusiv când a început epidemia de rujeolă în urmă cu 4 ani în România au apărut în zona celor care se opun vaccinării informații că nu există, au făcut și pariuri. Cred că e clar că există boli infecțioase. Cu asta cred că suntem cu toții de acord. Aceste boli sunt transmisibile. Contactul cu o persoană bolnavă duce la apariția bolii, fie prin transmitere aeriană, fie digestivă, pe diverse căi. Bolile astea, dacă există și suntem de acord că sunt microorganisme care le produc – virusuri sau bacterii – care pot și văzute, pentru cei care sunt curioși, și izolate.

La bacterii e mai simplu că sunt mai mari, la virusuri e mai complicat că un virus e o particulă care nu se multiplică decât în interiorul unei celule pe care o infectează și atunci ai nevoie de culturi de celule, dar chiar particula virală se poate vedea la un microscop electronic, se pot vedea efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează. Să vii să spui că ceva care a fost dovedit științific nu există și că există o conspirație, eu cred că frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată”, a declarat Alexandru Rafila.
Comentarii
  • Domnule profesor. toata stima pentru pregatirea dv profesionala, dar faptul ca dv fiind membru al OMS, reprezentant al Romaniei la acest organism mondial, nu ati avut nicio reactie de anul trecut la aflarea vestilor in cancelariile OMS-ului, nu cumva „frizează” bunul simț și judecata „cât de cât echilibrată”? Veniti acum si pozati in asa zisul salvator al Romaniei, patat fiind de culpa asupra acestei omeniri! Ar trebui sa va fie rusine!

  • Un demnitar al statului roman spune ca sunt unii care spun. De fapt doar reprezentanti sau asociati ai guvernului spun astfel de enormitati (ca „virusul nu exista”). E usor sa dai vina pe altii.
    Cei care protesteaza sau nu sustin guvernul spun doar ca guvernul a intervenit tarziu, haotic si irelevant in fata amenintarii potentiale si ca incompetenta a blocat Romania si a anulat drepturi inalienabile. Atat! Nicio referire la „a fi sau a nu fi”!

Adauga un comentariu