Coronavirus

Alexandru Rafila propune modelul suedez pentru a combate noul coronavirus

Publicat: 26 oct. 2020
Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Alexandru Rafila
Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Alexandru Rafila

Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, consideră că modelul suedez ar putea fi eficient pentru a combate noul coronavirus. Și aceasta în ciuda faptului că la nivel mondial, OMS nu este de acord cu această formă de a obține imunitatea colectivă. Această schimbare de optică ar putea avea legătură cu candidatura lui Alexandru Rafila la alegerile parlamentare din partea PSD.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, consideră că modelul pe care Suedia l-a adoptat încă de la izbucnirea pandemiei de coronavirus ar putea fi o soluție și pentru țara noastră în momentul actual.

Profesorul Alexandru Rafila a explicat ce presupune „modelul suedez” pe care România ar trebui să îl adopte pentru a minimaliza efectele pandemiei de coronavirus. Și aceasta în condițiile în care alte 3.855 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Cu toate acestea, numărul de teste a fost relativ mic, doar 19.200. De asemenea s-au înregistrat alte 73 de decese, iar numărul de pacienți la ATI a atins un nou nivel record – 828.

Alexandru Rafila, despre modelul suedez împotriva noului coronavirus

Medicul Alexandra Rafila, intrat recent în PSD, consideră că soluția trebuie să vină de la clasa politică. Aceasta ar trebui să înțeleagă că ar trebui să ajute împreună la soluționarea acestei probleme de sănătate publică.

Eu am avut un comentariu puțin mai larg referitor la modelul suedez, am descris ce s-a întâmplat acolo și modelul suedez nu este o decizie. Este un proces. Pentru că nu cred că nicio țară nu poate aplica un astfel de model de pe o zi pe alta. În Suedia, la început, în primăvară, în lipsa restricțiilor, a fost înregistrat un număr important de cazuri și cu o mortalitate destul de mare, mai ales la categoriile vulnerabile. Însă ulterior, datorită unei strategii foarte bună de comunicare și de educare a populației, oamenii au înțeles că de ei depinde controlul acestei pandemii, în țara lor bineînțeles, și depinde și o normalitate a vieții publice și economice”, a declarat Alexandru Rafila.

Suedia nu se confruntă cu valul doi al pandemiei

Suedia le-a recomandat săptămâna trecută persoanelor în vârstă să nu mai rămână izolați. Autoritățile susțin că ratele de infectare cu coronavirus sunt mai reduse decât în primăvară, iar impactul izolării asupra sănătăţii mintale a celor vârstnici este unul negativ. Iar agenţia de sănătate publică afirmă că nu a găsit dovezi despre un al doilea val al epidemiei în Suedia.

Țara scandinavă a ales o abordare diferită faţă de majoritatea statelor europene în lupta cu pandemia. Aceștia au mizat pe conformarea voluntară a cetăţenilor faţă de distanţarea socială, chiar dacă a izolat căminele după ce printre rezidenţi s-au înregistrat numeroase decese.

Numărul de noi infectări a crescut constant în Suedia în ultimele săptămâni. Cu toate acestea, rămâne la niveluri mai scăzute faţă de mărimea populaţiei prin comparaţie cu multe ţări europene, unde zilnic sunt raportate noi recorduri.

Așadar, propunerea lui Alexandru Rafila cu privire la modelul suedez împotriva noului coronavirus ar putea fi cheia pentru obținerea mai rapidă a imunității colective.

Comentarii
  • Deci nu mai pot !, cum dreacu voi astia tot niste securisti, fosti securisti si urmasi de securisti puneti in functii, ii faceti mari formatori de opinii, mari sefi ?, asta este beizadea de criminal in serie securist kgbist venit din rusia calare pe tancul armatei rosii ! tatal lui , tot alexandru rafila dupa numele romanizat nume romanesc a fost nascut in rusia , sa instalat in romania ca ofiter kgb si-a luat nume romanesc si a fost comandantul sef de securitate in judetul Arad !, alexandru rafila seful securitatii a executat personal tarani de lea luat pamanturile la ”colectiv” a fost un tortionar , a bagat in puscarii si a torturat sute ori mii de romani direct ori din ordinul lui ! ficiorusu a fost dat la scoli mari ca corespundea sistemului si uite cine va da voua astazi lectii !, cautati pe internet ”Masacrul de pe Valea Crisului Alb ”!, sa vedeti ce a facut criminalul kgbist securist de tacsu !, faptul ca a intrat in psd nui de mirare , sa inrolat in mafia socialista la fel ca taicasu si tot nemul lui !, numele ”rafila” a fost ales din numele evreiesc sovietic” Rahila” , Rahela pe romaneste, se pare ca la fel ca iliescu, pauker roman si multi altii au fost la origini evrei agenti NKVD instalati in Romania dinainte ori dupa al doilea razboi mondial

  • Si daca are dreptate ,,, ,, Iasi De ” , Sistemul suedez poate fi aplicat cu succes doar daca noi romanii am avea aceiasi mentalitate si disciplina ca a nordicilor , plus alte diferente culturale sociale , geografice , La romani nu merge decat cu ghioaga , mereu se gasesc unii sa nu respecte legea , vezi purtatul mastii sau altii sa dea legi pentru o minoritate aleasa

  • SUIEDIA ,A LASAT LIBERI BATRANII SA CIRCULE FARA MASCA SA MAI MOARA DIN EI SI SA SCAPE STATUL .TU LA FEL GANDESTI MAI RAFILA DAR NOI BATRANII O SA FACEM IN CIUDA LA POLITICIENI SI OA TRAIM ,O SA NE APARAM CUM PUTEM .SA VA IA DRACU DE POLITICIENI „OAMENI FARA SCRUPULE SI CU MANA LUNGA SA AJUNGA LA CASCAVAL”

  • Ba observatorule foarte atent dupa tine nimeni n ar mai trbui sa aiba vreo opinie,marsh in mata de psd ist,crafila asta ia lins coiele lui chiolachu si acu i mare doctor politician

  • Prostia îngroapă România! Auzi!! „La romani nu merge decit cu ghioaga”! Uită-te în jur ametitule și vezi reacția altora la ghioaga! Dați vina pe oameni, justificind incompetenta administrației, induceți complexe timpite fata de alții, mai bolovanilor! Ăștia ca voi cheamă dictatura. Dacă totul e perfect, de ce realitatea e alta?! Aici nu-i vorba de politica neispravitilor!!

  • Adica modelul Suedez inseamna ca se infecteaza toti si scapa cine poate?! Pentru capatarea imunitatii colective ar trebui sa ne infectam cel putin 80% dintre noi. La o mortalitate de 5% ar insemna peste 1 milion de morti! Ar fi cel mai mare genocid din istoria Romaniei. Avand in vedere ca paturi ATI avem extrem de putine, atunci cazurile de la mediu spre grav nu vor mai putea fi tratate si mortalitatea va fi muuult peste 5%. Asta ar fi scenariul Suedez in Romania!

Adauga un comentariu