Secretele istoriei

Alfred Rosenberg si teoriile rasiale

Publicat: 12 ian. 2015
3

Alfred Rosenberg (n. 12 ianuarie 1893 — d. 16 octombrie 1946) a fost un criminal de razboi nazist. Rosenberg a fost un membru timpuriu al partidului nazist si a ocupat un numar de posturi importante in guvernul nazist.

El este considerat drept initiatorul unor importante elemente ideologice naziste, inclusiv teoria rasiala, persecutia evreilor, Lebensraum, abolirea tratatului de la Versailles si opozitia fata de arta moderna „degenerata”. Rosenberg a sustinut si neopaganismul. La procesele de la Nürnberg, Rosenberg a fost acuzat de crime de razboi, gasit vinovat, condamnat la moarte si executat prin spanzurare.

Vezi si Cum au simulat canadienii ca sunt ocupati de NAZISTI

Rosenberg a fost principalul teoretician al partidului nazist, avand ca scop crearea unor entitati politice si sociale bazate pe diferentierea rasiala. Justificarea ideilor rasiste era coordonata cu justificarea politicii lui Hitler. Rosenberg s-a inspirat din cartile scrise de Arthur de Gobineau, Houston Stewart Chamberlain si Madison Grant precum si din credintele lui Hitler. Rosenberg, lipsit de cunostinte antropologice, nu a avut resursele stiintifice de care dispuneau Grant si ceilalti, si astfel a ales sa-si bazeze teoriile rasiale pe idei filozofice in ciuda cercetarilor stiintifice. Rosenberg considera ca negrii, evreii si alte popoare semitice sunt inferioare iar in varful piramidei se afla rasa alba sau ariana. In ideologia lui Rosenberg, popoarele nordice detin absoluta suprematie, inclusiv asupra arienilor.

Vezi si INCREDIBIL! 80 de nazisti ar putea fi in viata

Aceasta rasa suprema era compusa din scandinavici (inclusiv finlandezii), germani, olandezii si flamanzii si britanicii. Germanii au fost proclamati de Rosenberg ca rasa superioara nordica, rasa suprema a rasei supreme. Rosenberg a schimbat politica rasista nazista de-a lungul anilor, dar ideologia sa a fost intotdeauna bazata pe principiile de suprematie germana, nationalism german extremist si antisemitism dur.

Atitudinea lui Rosenberg fata de slavii din estul Europei era mai neclara. Multi nazisti, chiar si Hitler insusi, considera slavii a face parte dintr-o rasa inferioara menita a fi subjugata, dar Rosenberg a sugerat ca ei ar putea fi integrati in timp in rasa ariana si cultura germanica, daca ar primi oportunitatea adecvata.

Adauga un comentariu