Eveniment-Social

Alianta USD RESPINSA de Inalta Curte de Casatie si Justitie

Publicat: 05 mart. 2014
1
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) – Sectia de contencios administrativ si fiscal a repins astazi cererile depuse de Partidul Social Democrat si Partidul Conservator de anulare a deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a respins inregistrarea aliantei Uniunii Social Democrate (USD).
 
Denumirea USD – Uniunea Social Democrata, a fost respinsa ieri de BEC, din cauza ca a mai fost folosita in 1996. Decizia a fost luata ca urmare a unei contestatii formulate de reprezentantul PDL in Biroul Electoral Central, potrivit unui comunicat al Biroului. Avocatul Partidului Conservator a spus, in fata instantei, ca USD, care a participat la alegerile din 1996, nu a fost o alianta electorala, ci o coalitie politica, inregistrata la Tribunalul Bucuresti in 1995 si radiata din registrul partidelor politice in 2003, prin nereactualizare, in timp ce alianta USD a fost constituita special pentru participarea la alegerile pentru europarlamentare.
„Am avut in vedere ca noua lege din 2007 reglementa un tip diferit de formatiune politica, alianta, in timp ce legea veche, din 1996, avea in vedere coalitia, prin urmare nu se putea crea o confuzie din punct de vedere al legii. Decizia BEC din pacate nu a avut in vedere faptul ca vechea formatiune USD a fost o coalitie si nu o alianta. Din punct de vedere juridic, formeaza obiectul unor definitii diferite, in acte normative diferite si prin urmare sunt institutii complet diferite”, a declarat la finalul procesului avocatul PC, Mihai Mustaciosu.
Procurorul de sedinta a pus concluzii de admitere a contestatiilor celor doua partide si a spus ca nu se poate realiza o confuzie intre cele doua formatiuni, prima participand in 1996 la alegeri nationale, cea de-a doua urmand sa participe in 2014 la alegerile europarlamentare, potrivit romaniatv.net.
Adauga un comentariu