Economic Local

Alimentarea cu energie electrică a parcului industrial din Miroslava a fost amânată! Delgaz Grid trebuie să vină cu o nouă soluție

Publicat: 30 iul. 2021
Parcul Industrial II din comuna Miroslava
Primăria Miroslava a fost nevoită să anuleze o licitație din cauza companiei Delgaz Grid

Noi investiții sunt anunțate în comuna Miroslava, județul Iași. Parcul industrial va fi conectat la rețeaua electrică. Procedura programată la finalul lunii iulie 2021 a fost anulată din cauza proiectului întocmit de compania Delgaz Grid

Primăria Miroslava, județul Iași, a anulat procedura ce viza racordarea la rețeaua de energie electrică a parcului industrial II, sat Brătuleni. Procedura a fost deschisă pe data de 20.07.2021 și a trezit interesul mai multor participanți. Însă, a intervenit o problemă semnalată de compania Delgaz Grid SA. Nu s-a luat în calcul că postul de transformare este subdimensionat, deoarece la rețea este racordată și fabrica BorgWarner, fosta Delphi. În cel mai scurt timp, licitația va fi reluată. Prevederea bugetară rămâne neschimbată, de 2.356.019 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro.

„Conform aviz de racordare, soluția proiectată prevede ca din celulele 20 KV nr. 4 și 16 ale Stației Delphi să fie alimentat un modul de conexiuni în anvelopa din beton, modul de conexiuni din care se va realiza alimentarea celor două parcuri industriale. Posturile de transformare eferente fiecărui parc vor fi alimentate în două bucle separate fiecare cu funcționare radială”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările vor fi realizate pe parcursul a 3 etape. Primăria Miroslava a organizat o licitație și pentru asfaltarea unui drum.

După 3 luni de la semnarea contractului, firma câștigătoare trebuie să finalizeze lucrarea

Conform caietului de sarcini, autoritatea contractantă arată că viitorul contract se va desfășura pe o perioadă de trei luni de la semnare, din care două luni înseamnă execuția.

„Termenul de execuție a lucrărilor: maximum două luni de la data predării amplasamentului și emiterii ordinului de începere a lucrării. Termenul de execuție a lucrărilor include perioadele de sistare datorate condițiilor climatice nefavorabile execuției sau situațiilor imprevizibile ce pot apărea în perioada de execuție a lucrărilor, constructorul având obligația permanentă de actualizare a graficului de execuție a lucrărilor și în perioadele de sistare executantul are obligația de a asigura protejarea lucrării pe costurile proprii”, se mai arată în documentația procedurii.

Parcurile din comuna Miroslva vor fi racordate la rețeaua de canalizare

La începutul anului 2020, Primăria Miroslava a încheiat alt contract pentru extinderea canalizării la Parc Industrial I și Parc Industrial II. Lucrarea a fost câștigată de către societatea Casrep SRL, care a depus o ofertă financiară de 2,7 milioane lei, fără TVA, adică 500.000 de euro. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de 2.940 de metri. Conductele de refulare vor fi dispuse pe o lungime de 1.302 metri. Vor fi montate și două stații de pompare ape uzate. Lucrările presupun și montarea unor conducte de alimentare cu apă, pe o lungime de 2.015 metri. Compania Națională de Investiții construiește un cămin cultural în localitate.

Adauga un comentariu