Magazin

Alimentația corespunzătoare pentru o pisică cu cancer 

Publicat: 18 mai 2020

O pisică cu cancer poate să nu aibă poftă de mâncare și să piardă în greutate. Pentru a preveni acest lucru trebuie să aibă la dispoziție hrană de calitate superioară este esențială.

Dieta este un factor foarte important pentru prevenirea, tratarea sau ameliorarea bolilor. Poate fi un aspect important pentru afectarea în mod pozitiv a calității vieții unei pisici cu cancer sau orice altă boală gravă.

De ce este important să hrănești bine o pisică cu cancer?

Frecvent se întâmplă ca animalele cu cancer să piardă în greutate, fie din cauza efectelor fiziologice ale bolii în sine, fie ale tratamentului anti-tumoral care li se administrează. Animalul poate pierde, pe lângă grăsime, și masa musculară.

Nu toate tipurile de cancer au aceleași simptome: o pisică cu cancer poate suferi sau nu de tulburări nutriționale. În cazul în care acesta este un simptom, acesta poate fi prezentat ca:

Anorexie. Anorexia este o lipsă anormală de apetit și în cazul apariției cancerului poate fi intermitentă și asociată cu administrarea tratamentului.

Cașexie. Cachexia este o pierdere progresivă în greutate, indiferent dacă animalul mănâncă o cantitate adecvată de alimente. Se poate datora unei modificări a metabolismului cauzate de boală sau de tratamentul pentru cancer.

Senzația de vomă și anorexia sunt mai frecvente la pisică decât la câinele care face chimioterapie. De multe ori, tratamentul unui pacient cu cancer, mai ales dacă a fost dificil, nu încearcă să vindece pacientul, ci să-i îmbunătățească calitatea vieții și să crească timpul de supraviețuire.

În aceste cazuri, alimentele joacă un rol important ca mijloc de prevenire a malnutriției și proliferarea de noi tumori.

Cum hrănești o pisică cu cancer

Nu ar trebui să forțezi animalul să mănânce, deoarece procedând astfel poți obține efectul opus: animalului îi poate displăcea mâncarea dacă îl forțezi. Acesta va asocia timpul mesei cu o experiență neplăcută. Pentru a hrăni o pisică cu cancer, poți face alte lucruri mai eficiente:

Crește-i pofta de mâncare

Pentru a-i crește pofta de mâncare îi poți oferi mai multe alimente gustoase pentru a vedea care dintre ele îi place. Conservele umede sunt foarte gustoase pentru pisici și au, de asemenea, o textură și consistență diferită care poate atrage atenția acestora.

Încălzirea ușoară a alimentelor pentru a degaja miros este, de asemenea, o modalitate de a stârni apetitul animalului.

Cumpără hrană de calitate

În prezent, pe piață poți găsi o mare varietate de hrană adaptată bolilor, vârstei sau nevoilor nutriționale speciale. O pisică cu cancer are nevoie de o dietă sănătoasă și echilibrată care să ajute sistemul imunitar să lupte împotriva progresiei bolii. Hrana de calitate superioară este întotdeauna cea mai indicată. De aceea, îți recomandăm să alegi hrană naturală super-premium de la Lenda.

Experții Lenda au creat o gamă largă de produse din ingrediente de înaltă calitate, de la fermele din Galicia, Spania.

Hrana naturală super-premium Lenda nu conține conservanți, coloranți articificiali sau organisme modificate genetic. Ingredientele din compoziția acestui tip de hrană sunt sigure pentru consumul uman. În plus, contribuie la întărirea imunității pisicii. 

Alegând Lenda, alegi hrană de calitate superioară, dând șansa pisicii care trece prin momente dificile să consume o dietă sănătoasă și echilibrată.

Oferă-i hrană nouă

Noutatea poate atrage atenția pisicii și o poate determina să guste și să mănânce noul aliment, dar trebuie să respecți în continuare o dietă echilibrată. Oferirea de resturi de mâncare de la tine nu este o opțiune bună.

Oferă-i porții mici de mâncare

În loc să o hrănești o dată pe zi și să aștepți să mănânce, poți împărți mâncarea în porții mici, pe care să i le dai de mai multe ori pe zi. În acest fel, există o șansă mai mare ca pisica să mănânce.

Atâta timp cât veterinarul le aprobă, poți oferi pisicii suplimente nutritive pentru a te asigura că aceasta obține toți nutrienții de care are nevoie.

Redu situațiile stresante

Stresul afectează foarte mult sănătatea pisicii: simptomele bolii, luarea de medicamente sau controalele la veterinar sunt deja situații foarte stresante pentru animal, deci trebuie să te asiguri că mediul de acasă este unul relaxat.

Un mediu relaxat poate reduce nivelul de stres și poate încuraja animalul să mănânce. Este important să eviți să-i dai de mâncare după ce a luat un medicament. În felul acesta reduci riscul unei reacții negative cu alimentele. Nu-i oferi mâncare decât dacă este indicat în prospect. Sănătate maximă pisicii tale!
Adauga un comentariu