Mama si copilul

Alimentatia mamei poate influenta sexul copilului

Publicat: 17 dec. 2010

Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Oxford a aratat ca femeile care consuma in timpul sarcinii un mic dejun consistent si bogat in zahar au sanse mult mai mari sa nasca baiat. La polul opus, o dieta bogata in minerale face ca bebelusul adus pe lume sa fie fata.

Oamenii de stiinta britanici au demonstrat ca dieta mamei din perioada sarcinii joaca un rol important in determinarea sexului beblusului. Cel putin in cazul fertilizarii in vitro s-a demonstrat ca un consum de dulciuri favorizeaza sexul masculin in defavoarea celui feminin, a carei orientare genetica este inhibata. Mecanismele prin care este influentata dezvoltarea sexului copilului nu sunt complet elucidate, la ora actuala facandu-se studii importante si de mare amploare in acest sens.

Potrivit cercetatorilor, mamele care iau micul dejun au probabilitatea mai mare de a naste baietel, sexul acestuia fiind in stransa legatura cu nivelul glucozei in sange. Se stie ca imediat dupa masa glicemia creste, ca mai apoi sa scada sub actiunea insulinei, care „introduce” glucoza in celule, concentratia acesteia din sange scazand.

Studiile au fost facute pe aproximativ 750 de femei gravide aflate la prima lor nastere. Acestea nu au stiut sexul embrionului. Se pare ca femeile care au fost hranite mai mult, cu mese bogate in vitaminele C, E si B12, in potasiu, in glucide si proteine, au nascut in majoritate baieti, iar cele care au avut mai putine mese pe zi, bogate in special in saruri de calciu si magneziu, au nascut majoritatea fetite. In tarile dezvoltate, unde femeile tind sa manance mult in timpul sarcinii pentru a nu produce un deficit copilului, s-au nascut in ultimile decenii in special baieti.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit