Educatie intima

Alimente care curata si detoxifica zona intima

Publicat: 06 oct. 2016
7

Principalul motiv pentru care cei mai multi medicii nu sunt de acord cu dusurile vaginale este stiut deja de toate femeile: vaginul are capacitatea de a se spala singur. El se curata la intervale regulate pentru ca produce lubrifianti naturali.

Exista situatii cand, din cauza alimentatiei sau a unei igiene precare, flora vaginala este afectata. Pentru a potenta lichidele naturale din vagin cu rol protector, deci de curatare, medicii recomanda consumul anumitor alimente.

Alimente care curata vaginul de bacterii
Daca ai observat ca ai dureri la nivelul organului genital in urma experientelor sexuale recente, inseamna ca vaginul nu se lubrifiaza natural. E bine sa mergi la medic, insa, in acelasi timp, aceste alimente te pot ajuta pentru producerea bacteriilor cu rol de protectie:

1. Soia
Germenii de soia sunt saraci in calorii si contribuie la echilibrarea sistemului imunitar, unul din factorii din cauza caruia vaginul nu se mai poate curata singur. Nutrientii din soia cresc productia de lubrifianti naturali si echilibreaza pH-ul vaginal.

Regulile unui ginecolog pentru o igiena intima corecta

2. Spanac
Spanacul este o sursa excelenta de proteine, niacine, vitamine si minerale care previn infectiile vaginale. De asemenea, consumul de spanac elimina mirosurile neplacuta din acea zona a corpului.

3. Quinoa
Este una din cele mai bune surse de proteine vegetale. Imbunatateste performantele sexuale. Quinoa contine magneziu, fosfor si mangan, trei minerale esentiale pentru un vagin sanatos.

4. Merisoare
Aceste fructe rosii elimina toxinele din organism si echilibreaza pH-ul zonei intime. Merisoarele tin la distanta orice virus care poate afecta vaginul. De asemenea, delicioasele fructe previn infectiile urinare.
Adauga un comentariu