News Flash:

Alimente care ne feresc de raceala

6 Noiembrie 2010
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
Raceala, boala cea mai cunoscuta, dar si cea mai banala, se manifesta prin dureri in gat, dureri de cap, stranut, infundarea nasului, respiratie greoaie, uneori febra.

Depinde numai de noi, de alimentatia noastra, in primul rand, sa facem o forma usoara de raceala pe care s-o ducem pe picioare si sa evitam complicatiile. Iata ce ar trebui sa nu lipseasca din hrana noastra zilnica, acum in plin sezon rece:

Usturoiul

Despre usturoi, specialistii spun ca ar fi cel mai puternic antibiotic natural. Un catel de usturoi pe zi, muscat si mestecat in gura, nu numai ca ne apara de raceala, dar ne asigura si caldura interioara a organismului pentru 24 de ore. Marii mancatori de usturoi racesc foarte rar si rezista afara la temparaturi foarte scazute.

Ceapa

Alaturi de usturoi si ceapa este un antibiotic natural destul de puternic, dar mai ales, fara efecte secundare. Este recomandat ca ceapa sa se consume in stare cruda, la ciorba, sunca, branza, pentru ca proprietatile ei sa ramana nealterate.

Citricele

Sunt un izvor de vitamina C si nu ar trebui sa ne lipseasca din casa. Pot fi consumate ca atare sau sub forma de suc, simplu ori in combinatie. Sucul de citrice, lamai, portocale si grepfruit, este foarte hranitor si hidrateaza organismul.

Iaurtul

Mai ales cel preparat in casa, simplu, fara adaosuri, intareste imunitatea, previne virozele respiratorii si mentine echilibrul organismului in lupta cu frigul si virusii. Mentine-ti sanatatea mancand cel putin un iaurt pe zi. Ca orice aliment acru si iaurtul are vitamina C.

Bananele

Sunt usor digerabile, foarte hranitoare si contin potasiu. Consumati-le ca atare sau sub forma de piure. Se spune ca bananele ingrasa. Orice aliment consumat in exces ingrasa sau face rau.

Ceaiuri calde

Nu trebuie sa asteptam sa fim raciti ca sa bem o ceasca de ceai cald in care am stors o jumatate de lamaie si l-am indulcit cu putina miere de albine. Macar seara, la culcare. Nu beti ceai fierbinte daca va doare gatul. Ceaiul fierbinte irita gatul si mai tare si intarzie vindecarea.

Borsul

Borsul proaspat, cel preparat in casa si baut la temperatura camerei e plin de vitamina C absolut necesara organismului in sezonul rece. Beti macar o ceasca de bors pe zi. Obisnuiti-i si pe copiii Dvs sa bea bors. Pentru copii, un pahar de bors proaspat, baut zilnic, inainte de masa de pranz e suficient.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

usturoiul ceapa citricele iaurtul bananele ceaiuri calde borsul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1375 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014373 (s)