Diete si sanatate

Alimente care reduc stresul

Publicat: 18 nov. 2016
6
Stresul face parte din viata noastra de zi cu zi, insa asta nu inseamna ca  trebuie sa-i acceptam prezenta constanta. Include in alimentatie acele alimente care reduc stresul, astfel incat sa te deconectezi repede de la probleme.
Scapa de stres prin alimentatie
Atunci cand suntem stresati, in organism se produce o schimbare foarte importanta: cortizolul, cunoscut si sub denumirea de ”hormon al stresului” creste peste limitele normale. In parametri normali, cortizolul este considerat esential pentru supravietuirea speciei, pregatind organismul pentru un potential conflict. Atunci cand limita este depasita (pentru ca organismul este supus constant unor potentiale pericole, nu doar fizice, cat emotionale) apar alte probleme: creste tensiunea, au loc dereglari digestive, se poate instala depresia.
Ce rol joaca alimentele in acest context? Cantitatea de cortizol fiind eliberata de glandele suprarenale, este important sa consumi alimente care sa ajute la reglarea acestor glande.
Telina, pe lista cu alimente care reduc stresul
Se scrie din strabuni ca telina este un aliment eficient pentru scaderea tensiunii arteriale. De altfel, telina contine substante care relaxeaza organismul si ajuta la reducerea cantitatii de hormoni de stres. Iar consumat inainte de culcare, ajuta la un somn odihnitor.
Varza
Se incadreaza in categoria alimentelor care ridica moralul, datorita transformarilor pe care le produce in organism. In plus, datorita vitaminelor antioxidante A, C si E, varza are un efect evident de reducere a stresului.
Usturoiul
Pentru unii este un aliment care nu lipseste din mancaruri, ceea ce este foarte bine! Si asta pentru ca usturoiul contine o substanta detoxifianta, cunoscuta sub numele de alicina, care ajuta la scaderea colesterolului, a tensiunii arteriale.
Semintele de floarea-soarelui
In perioadele dificile, in organismul se produc numeroase transformari, printre care si scaderea cantitatilor unor substante nutritive precum potasiu, zinc, complexul de vitamine B. Ei bine, semintele de floarea-soarelui contine toate aceste substante benefice pentru organism.
Adauga un comentariu