Local

Alimente expirate, vandute iesenilor in Saptamana Mare

Publicat: 25 apr. 2016
1
Premergator sarbatorilor pascale, la data de 24 aprilie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat si desfasurat impreuna cu reprezentanti ai ANSVSA Iasi activitati de control la societati comerciale din comuna Tomesti din jud Iasi. Au fost controlate noua societati comerciale, fiind aplicate sapte sanctiuni contraventionale, in valoare de 42.100 lei. Au fost ridicate, in vederea distrugerii, 5.8 kg de carne si produse din carne.
In urma verificarilor efectuate la punctul de lucru al unei societati comerciale, situat in Tomesti, au fost depistate produse alimentare cu termen de valabilitate expirat sau fara specificarea termenului de valabilitate (ciocolata fulgi, dulceata de fructe, tablete supa de rosii). Societatea a fost sanctionata cu amenda de 20.000 de lei, dispunandu-se confiscarea produselor expirate in vederea distrugerii.
Cu ocazia verificarilor efectuate la o societate comerciala situata in Tomesti au fost gasite produse alimentare cu termen de valabilitate expirat sau fara specificarea termenului de valabilitate (usturoi granule, mustar boabe, susan boabe, condimente). Aceeasi societate comercializa fara a fi autorizata obiecte de cult (candele cu insemne religioase). Societatea a fost sanctionata cu amenda de 16.000 lei, dispunandu-se confiscarea obiectelor de cult si a produselor expirate in vederea distrugerii.
Adauga un comentariu