News Flash:

Alimente interzise in timpul unui tratament cu antibiotice

13 Martie 2018
704 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Antibiotic

Antibioticele sunt medicamente menite sa ne scape de tot felul de infectii bacteriene. Ele nu trebuie administrate fara avizul unui medic si nu trebuie sa fie asociate cu anumite alimente/bauturi menite sa le diminueze din efect. Parcurgeti cu atentie articolul de mai jos pentru a afla ce alimente/bauturi sunt interzise pe parcursul unui tratament cu antibiotic, astfel incat sa nu interfereze cu substantele continute in acesta si sa nu ajunga sa ne faca rau.
 
Alimentele care contin mult zahar
Medicii ne sfatuiesc, daca luam antibiotice, sa nu mancam alimente ce sunt bogate in zahar. Pe de o parte, acestea intretin inflamatia deja existenta si pot incetini procesul de vindecare.

Pe de alta parte, s-a constatat ca alimentele cu zahar pot contribui la proliferarea bacteriilor, in loc sa faciliteze reducerea si disparitia lor. Practic, zaharul va suprima abilitatea naturala a globulelor albe de a lupta cu bacteriile, ceea ce va fi periculos avand in vedere ca luam antibiotice tocmai pentru a scapa de o infectie bacteriana.

Nu in ultimul rand, consumand zahar putem sa stimulam aparitia infectiilor cu candida pe parcursul tratamentului cu antibiotice. De altfel, studiile din domeniu au demonstrat mereu ca femeile care consuma produse cu mult zahar in timp ce iau antibiotice sunt mai predispuse infectiilor vaginale cu candida, in contextul in care aceasta ciuperca se va extinde rapid din cauza zaharului.

Alimente care pot declansa reactii alergice
Expertii ne atrag atentia asupra urmatorului lucru: antibioticele ne pot face mult mai sensibili la alimentele care au potential alergen si la care suntem deja alergici. De pilda, daca nu toleram prea bine ouale, este posibil ca pe fondul unui tratament cu antibiotic intoleranta noastra sa se transforme intr-o adevarata alergie. 

Printre asemenea alimente face parte si ciocolata si de aceea ar fi preferabil sa o evitam total daca luam antibiotice, cu atat mai mult cu cat este si o sursa de zahar.

Alimente cu un continut ridicat de acid
Spre exemplu, citricele, rosiile, ketch-up-ul sau sucurile pe baza de citrice sau de tomate fac parte dintre alimentele pe care ar trebui neaparat sa le evitam cand luam antibiotice. Acizii din ele pot interfera cu abilitatea organismului de a raspunde tratamentului, ceea ce poate diminua sau chiar bloca efectul antibioticelor.

Printre asemenea alimente, cel care este considerat cel mai responsabil pentru o diminuare a efectului antibioticelor este grapefruitul.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1550 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024547 (s)