Sanatate

Alimente și băuturi care scad colesterolul. Include-le în dieta zilnică și vei vedea schimbarea în bine

Publicat: 11 mart. 2021
alimente care scad colesterolul
Multe alimente scad colesterolul prin furnizarea de fibre solubile, care unesc particulele de colesterol și precursorii săi în sistemul digestiv și îi elimină din corp

Colesterolul LDL sau colesterolul „rău“ se acumulează în sânge și crește riscul de blocare a arterelor și de dezvoltare a unor afecțiuni cardiovasculare. De aceea, organismul nostru are nevoie de alimente și băuturi care scad colesterolul și ajută organismul să-și îndeplinească funcțiile.

Persoanele care au fost diagnosticate cu un nivel ridicat de colesterol, trebuie să-și schimbe dieta alimentară și să încerce, pe cât posibil, să elimine consumul de grăsimi și de alimente bogate în colesterol.

Pentru o alimentație sănătoasă, vă oferim câteva variante de alimente și băuturi care scad colesterolul și care stimulează arderea grăsimilor și care duc și la pierderea în greutate.

Alimente care scad colesterolul: Cereale intragele reduc riscurile de boli cardiovasculare

Multe alimente scad colesterolul, fie prin furnizarea de fibre solubile, care unesc particulele de colesterol și precursorii săi în sistemul digestiv și îi elimină din corp, fie îți asigură grăsimi polinesaturate, care scad colesterolul LDL în mod direct. Alte alimente conțin steroli din plante și stanoli, care nu permit organismului să absoarbă colesterolul.

Cerealele integrale, precum ovăzul sau orzul, contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare datorită fibrelor solubile pe care le furnizează. Un bol de ovăz mâncar la micul dejun asigură jumătate din cantitatea de fibre solubile necesare într-o zi. Batoanele de cereale conțin steroli și stanoli reduc capacitatea organismului de a absorbi colesterolul din alimente. Doar două grame de sterol sau stanoli din plante consumate zilnic pot reduce cu aproximativ 10% colesterolul LDL.

Fasolea și lintea sunt foarte bogate în fibre solubile dau senzația de sațietate. De aceea acestea sunt folosite de persoanele care vor să slăbească, fiind niște alimente foarte versatile.

Alunele, nucile și migdalele pot reduce ușor colesterolul LDL deoarece conțin și alte substante nutritive care protejează inima.

Uleiuri vegetale, din rapiță sau floarea soarelui, sub formă crudă, neprăjită, contribuie la reducerea LDL.

Strugurii, citricele, merele și căpșunile sunt bogate în pectin, o fibră solubilă care scade colesterolul LDL.

Consumul de carne de pește de două-trei ori pe săptămână poate reduce colesterolul LDL prin furnizarea de grăsimi de tip omega 3 care scad LDL-ul.

Băuturi care scad colesterolul: Pătrunjelul și lămâia pot face minuni

Pe lângă gama largă de alimente pe care le poți folosi pentru scăderea colesterolului „rău“ sunt și băuturi care duc la reducerea colesterolului.

Una dintre aceste băuturi este cea bazată pe pătrunjel, datorită proprietăților diuretice și a abilității de a elimina excesul de apă din organism, dar și toxinele care îți afectează sănătatea.

Pătrunjelul conține uleiuri esențiale și flavanoide, care oferă beneficii atât la nivel intern, cât și extern. Mai mult, pătrunjelul conține cantități considerabile de vitamine C, A și K, acestea fiind esențiale pentru un sistem imunitar puternic.

Consumul regulat de pătrunjel scade nivelul de colesterol rău, elimină toxinele din sânge și stimulează circulația. Pătrunjelu leste, de asemenea, un agent extrem de puternic pentru a îmbunătăți sănătatea vaselor sanguine și a preveni afecțiunile cardiovasculare.

O altă băutură care ajută la scăderea colesterolului negativ este cea bazată pe lămâie. Conținutul ridicat de vitamina C, antioxidanți și uleiuri esențiale, face ca lămâia să curățe arterele și să reducă colesterolul. Lămâia opreșete colesterolul să se așeze pe pereții arteriali și stimulează eliminarea tuturor substanțelor nocive din vasele sanguine.

Datorită antioxidanților, băutura pe bază de lămâie luptă împotriva radicalilor liberi, eliminând lichidele și toxinele acumulate în organism.
Adauga un comentariu