Magazin

Alimentele care te ajuta sa scapi de colesterol

Publicat: 24 feb. 2013
1

Chiar daca pare ceva rau, colesterolul este o grasime natural, utila si indispensabila organismului pentru intra in compozitia celulelor si este folosita la producerea unor hormoni, a vitaminei D si a sarurilor biliare.

Colesterolul este o componenta importanta a organismului, insa atunci cand nivelul lui creste peste 200 mg/dl, sanatatea este pusa serios in pericol, existand sanse de angina pectorala, infarct, hipertensiune, diabet sau accident vascular cerebral, informeaza revistaioana.ro.

Exista insa unele alimente are ajuta la scaderea colesterolului.

Usturoiul – fluidifica sangele, impiedica formarea cheagurilor de sange si scade colesterolul sangvin. Trebuiesa zdrobesti sau sa tai marunt o jumatate de catel de usturoi si sa-l inghiti cu o gura de apa, fara sa-l mesteci. Seara repeta procedura cu cealalta jumatate de usturoi.

Marul – creste diureza, imbunatateste digestia, combate con­stipatia, curata sangele de toxine, lupta impotriva reumatismului, tonifica nervii si muschii, previne cancerul si maladiile cardiovasculare. Este preferabil sa mananci 1-3 mere pe zi cu coaja.

Avocado – Este recomandabil sa consumi avocado fara sa adaugi grasimi, ci doar asezonat cu suc de lamaie, un pic de sare si piper.

Nuci – mancand zilnic 30 g nuci timp de o luna, nivelul colesterolului „rau” scade cu 8-20%.

Fasole – Fasolea boabe, mazarea, lintea sunt foarte bogate in fibre solubile in apa, care scad nivelul colesterolului.

Peste gras – Nutritionistii recomanda peste, preferabil gras, cel putin de doua ori pe saptamana.





Adauga un comentariu