Mama si copilul

Alimentele probiotice previn moartea bebelusilor nascuti prematur

Publicat: 14 apr. 2013
7
Alimentele probiotice ajuta la prevenirea mortii cauzate de enterocolita necrotizanta, afectiune care apare la bebelusii nascuti prematur.
Enterocolita necrotizanta este o inflamatie care cauzeaza distrugerea mucoasei intenstinale si, de obicei, ii afecteaza mai frecvent pe bebelusii prematur, arata un studiu al unui grup de oameni de stiinta australieni. Aceasta boala poate provoca moartea ori paralizia cerebrala si, in unele cazuri, necesita o interventie chirurgicala, scrie rtv.net.
Medicul Girish Deshpande de la Spitalul Nepean din Sydney a spus ca el si colegii lui au cautat in alimentele probiotice o alternativa ieftina pentru a se evita moartea bebelusilor prematuri, potrivit mami.ro.
Cercetatorii au amestecat produse probiotice cu laptele matern si au alimentat bebelusii nascuti prematur printr-o sonda. Alimentele probiotice contin microorganisme, bacterii si drojdii care participa la dezvoltarea si echilibrul florei intestinale si au rolul de a reduce inflamatia intestinului.
Primul bebelus caruia i s-au administrat probiotice in cadrul acestui studiu a fost Madison Parsey, in varsta de 14 luni, care a raspuns pozitiv la tratament iar acum are o stare de sanatate buna, dupa cum a spus tatal ei, Scott.
Adauga un comentariu