Diete si regimuri

Alimentul care te protejeaza de mercur si arsenic

Publicat: 08 oct. 2014
7
Un nou studiu spune ca iaurtul probiotic poate fi consumat de femeile insarcinate pentru a se proteja de mercur si arsenic, doua dintre cele mai cunoscute amenintari din lume. Femeile insarcinate trebuie sa aiba grija de un doua corpuri in acelasi timp si se pot imbolnavi daca consuma apa sau peste contaminat cu aceste doua substante. Cercetatorii de la Londra detin dovada ca bacteriile bune din iaurtul probiotic poate ajuta la eliminarea metalelor grele din organismul mamei.
Iaurtul este accesibil tuturor femeilor, iar fermentarea este simpla. Rezultatele sunt relevante, mai ales pentru Canada, unde expunerea la aceste toxine se produce zilnic, comeneaza unul dintre cercetatori, potrivit doctorulzilei.ro.

Iaurtul probiotic trateaza depresia 

In anul 2003 cercetatorii au dorit sa observe cum Lactobacillus rhamnosus GR 1, o susbstanta care ajuta la ingerarea bacteriilor bune din iaurt de catre organism. In ultimul lor studiu, cercetatorii, au testat teoria pe 44 de scolari si 60 de femei gravide care traiau langa Lacul Victoria din Tanzania, o zona cunoscuta pentru nivelul ridicat de poluare. Inainte de a le da iaurtul, cercetatorii le au masurat nivelul de mercur si arsenic din sange. Valorile erau incredibil de ridicate. Dupa ce au consumat iaurtul, dupa un set de analize, s a observat in cazul femeilor o crestere cu 36% a rezistentei la arsenic si cu 78% in cazul mercurului.

Slabeste intr-un timp scurt cu dieta cu iaurt natural 

Chiar si pentru cele mai banale simtome de dureri de stomac sau inflamatii ale intestinelor, simpla introducere a bacteriilor bune in organism imbunatateste starea de sanatate. Cercetatorii spera sa foloseasca rezultatele testelor pentru a crea si a promova aceste iaurturi in zonele dezavantajate.
Adauga un comentariu