Magazin

Alimentul-minune care poate preveni cancerul

Publicat: 25 mart. 2014
1

Ciupercile shiitake ar putea juca un rol important in prevenirea cancerului de col uterin, se arata intr-o cercetare recenta a specialistilor americani.

Un compus din ciupercile shiitake ar putea distruge virusurile papiloma umane (HPV), implicate in aparitia cancerului de col uterin, scrie ziare.com.

Citeste si: Iata ce alimente trebuie sa consumi ca sa ii asiguri organismului necesarul de apa!

Specialistii de la Universitatea din Texas au realizat acest studiu pentru a intelege rolul protector al compusului activ corelat de hexoza (AHCC) din ciuperci.

Cercetarea, desfasurata pe cobai, a aratat ca AHCC a dus la eradicarea HPV in 90 de zile si a redus cresterea tumorii in cancerul de col uterin. De asemenea, studiul a aratat si ca AHCC creste numarul si activitatea celulelor care ucid cancerul (natural killers), pe cea a celulelor denditrice si a citokinelor, care permit organismului sa raspunda eficient in fata infectiilor si sa blocheze proliferarea tumorilor.

Citeste si: Cele mai frecvente greseli care incetinesc metabolismul

„AHCC functioneaza ca o adevarata imunoterapie, un tratament care foloseste propriul sistem imunitar al organismului in lupta cu boala”, explica dr. Judith Smith, profesor la Universitatea din Texas.





Adauga un comentariu