Local

Alin Cristian Flueraș, arestat la Iași pentru complicitate la contrabandă cu migranți! Decizia, luată la cererea autorităților din Germania!

Publicat: 22 mai 2020

Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au decis arestarea provizorie a lui Alin Cristian Flueraș. Acesta a fost încătușat la solicitarea autorităților din Germania. Anchetatorii germani susțin că individul este cercetat pentru complicitate la contrabandă cu migranți

Un bărbat a fost arestat de către judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași, sub acuzația de complicitate la contrabandă cu migranți. Astfel, judecătorii au admis solicitarea formulată de procurori pe numele lui Alin Cristian Flueraș.

„Instanța admite propunerea de arestare provizorie, în vederea predării, formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. Dispune arestarea provizorie, pentru 15 zile, a persoanei solicitate Flueraș Alin Cristian, în vederea predării pe baza semnalării din Sistemul de Informații Schengen – Biroul SIRENE Național din Germania”, au menționat judecătorii ieșeni.

Ce au spus autoritățile din Germania despre Alin Cristian Flueraș

Pe data de 11 mai 2020, a fost transmisă, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, o solicitare de predare pe numele lui Alin Cristian Flueraș. Solicitarea a fost formulată pe baza mandatului european de arestare emis pe data de 28 aprilie 2020 de Tribunalul Județean Weiden in der Oberpfalz, din Germania.
Mai exact, magistrații germani au afirmat că doresc predarea lui Alin Cristian Flueraș în vederea cercetării pentru participarea în calitate de complice la comiterea infracțiunii de contrabandă cu migranți în grup și contrabandă periculoasă cu migranți, în mod repetat și profitabil.
Potrivit anchetatorilor, pedeapsa maximă prevăzută în Codul Penal german pentru comiterea acestor infracțiuni este de 15 ani de închisoare.

„Instanța dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare provizorie, pentru 15 zile, pe numele persoanei solicitate Flueraș Alin Cristian. Persoana arestată va fi dusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. Fixează termen pe data de 26 mai 2019, pentru a se înainta mandatul european de arestare, tradus în limba română, de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași”, au adăugat judecătorii ieșeni.

Decizia judecătorilor ieșeni a fost atacată de Alin Cristian Flueraș, care speră să fie lăsat în libertate

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de către Alin Cristian Flueraș. Acum, rămâne de văzut ce va decide instanța superioară cu privire la bărbatul suspectat de complicitate la contrabandă cu migranți în grup și contrabandă periculoasă cu migranți, în mod repetat și profitabil.
De-a lungul ultimilor ani, pe mesele judecătorilor ieșeni au ajuns mai multe astfel de cauze, în cadrul cărora unele persoane au fost acuzate de infracțiuni similare, precum traficul de migranți. Dat fiind faptul că România este la granița Uniunii Europene, asemenea dosare s-au înmulțit. Asta, deoarece multe persoane care locuiesc în afara granițelor Uniunii Europene au dorit să ajungă, chiar și ilegal, asumându-și toate riscurile, în Vestul Europei. Principalul scop al acestor persoane a constat în găsirea unui loc de muncă bine plătit.
Adauga un comentariu