Stiri

Alin Scarlat, doctorul care face minuni pentru pacienti

Publicat: 12 apr. 2019
14

Alin Scarlat este medicul vazut ca un inger printre pacienti. Proiectele sale sunt de-a dreptul uimitoare, acest doctor reprezentand un exemplu pentru sistemul medical din Romania. Dr. Alin Scarlat a pus bazele unui spital dotat la cele mai inalte standarde, in localitatea Bucov, langa Ploiesti. Spitalul As Medica este conceptul medicului Alin Scarlat, compus din 16 saloane puse la punct cu tot ce trebuie sa aiba un spital: grupuri sanitare, aer conditionat, televizoare, mobilier si curatenie. Poate fi comparat cu orice spital din strainatate si a fost dat in folosinta de un an si jumatate.

Noutatea nu este existenta spitalului neaparat, ci faptul ca medicul l-a deschis pentru pacientii cu posibilitati financiare reduse. Prin Asociatia “Sanatate pentru toti – Dr. Scarlat”, medicul strange fonduri pentru tratamentul pacientilor fara posibilitati materiale.

Astfel le-a dat o sansa si celor care nu isi permiteau investigatiile medicale costisitoare sau tratamentul. Medicul Alin Scarlat a ajutat intr-un an si jumatate, peste 230 de persoane fara posibilitati financiare, scrie republikanews.ro. In cazul unora dintre pacienti, medicul, cu ajutorul asociatiei, a suportat cheltuieli cu investigatii si operatii dificile, facute chiar in strainatate, care au depasit 40.000 de euro.

Doctorul Alin Scarlat continua sa faca miracole pentru cei in suferinta. A demarat constructia unui centru de recuperare unic in Romania. In jur de doua milioane de euro vor fi investite in acest centru care va avea 82 de paturi, dar si o baza de recuperare de ultima generatie. Vorbim despre kinetoterapie, ergoterapie, acupunctura si hidroterapie. Acestea fiind doar o parte dintre metodele de recuperare pe care medical Scarlat le va folosi in centrul care ar trebui sa fie inaugurat la inceputul anului viitor.

Cea mai performanta metoda va fi si unica in Europa. Este vorba despre un robot cu un soft creat in America, pentru recuperare neurologica.

Adauga un comentariu