National

Alina Bica RAMANE in arest

Publicat: 28 nov. 2014
1
Instanta suprema a decis definitiv ca fostul sef al DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, fostul vicepresedinte al ANAF Dragos Bogdan si expertul evaluator Emil Nutiu sa fie cercetati in arest preventiv.
Deciziile au fost luate in dosarul privind acordarea unei despagubiri pentru un teren supraevaluat din Capitala. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ca nefondate, contestatiile formulate de Bica, Bogdan, Alexandru si Nutiu si a mentinut decizia din 22 noiembrie pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati de la aceeasi instanta, potrivit Mediafax.

Citeste si: Alina Bica CONTESTA arestarea preventiva astazi

Decizia pronuntata joi in camera de consiliu este definitiva. Alina Bica, Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan si Emil Nutiu, toti acuzati de abuz in serviciu privind despagubirile pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro, au fost retinuti in 21 noiembrie si arestati o zi mai tarziu, dupa ce judecatorul de drepturi si libertati de la ICCJ a admis cererea procurorilor DNA si a emis pe numele celor patru mandate pentru 30 de zile. Bica, Alexandru si Bogdan au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP care in 2011 a acordat o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita din Capitala, supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro), iar Nutiu este expertul care a stabilit valoarea terenului.
Adauga un comentariu