National

Alina Bica tocmai a primit aceasta veste

Publicat: 06 ian. 2015
1

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, ramane in arest, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis marti ca masura arestarii preventive este legala in dosarul in care Bica a fost deferita justitiei pentru acordarea de despagubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitala.

Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fapta savarsita ca secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Citeste si Elena Udrea, audiata la DNA

In dosar, au fost deferiti justitiei pentru aceeasi fapta si alte persoane care erau in componenta Comisiei: Crinuta Dumitrean, presedinte ANRP, Dragos Bogdan si Lacramioara Alexandru, toti in stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepresedinte ANRP, Catalin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, sef birou in MJ, toti sub control judiciar, si Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru coruptie in alta cauza.

De asemenea, au mai fost deferiti justitiei Emil Nutiu, in stare de arest preventiv, evaluator, si Stelian Gheorghe, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despagubirii, ambii pentru complicitate. Dosarul a fost trimis spre judecare la ICCJ.

Citeste si Basescu si iubirea selectiva a Justitiei

Procurorii au solicitat instantei mentinerea masurilor preventive dispuse in cazul inculpatilor, dar si cea a sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile si sumelor de bani apartinand acestora.

Adauga un comentariu