Actualitate

Alina Gorghiu, ACUZATA de contracte cu STATUL, Electrica si LEGATURI NECURATE cu Vlasov

Publicat: 25 mart. 2015
1

Jurnalistul Radu Tudor a cerut in cadrul unei emisiuni TV ca Alina Gorghiu sa prezinte public toate contractele pe care le-a avut cu statul, cu Electrica dar si legaturile cu Vlasov.

Vlasov a fost acuzat de DNA ca a dat mita in Parlamentul Romaniei, pentru a vedea votat proiectul „Legea privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului”. Vlasov este cercetat si in alte cauze, dupa ce a incercat sa puna mana pe bugetul institutiei. Acest proiect ii permitea, legal, sa reinvesteasca 90% din veniturile Registrului Comertului. Singurul paralmentar de la PNL care a semnat acest proiect de lege a fost Alina Gorghiu, alaturi de deputatii Aurel Vainer (minoritati), Florin Iordache (PSD), Marko Attila (UDMR), Mircea Grosaru (minoritati) si senatorul udemerist Attila Klarik.

Citeste si BOMBA! Dovada ca Sova si Gorghiu au fost implicati in acelasi dosar in care se cere

Jurnalistul Radu Tudor a dezvoltat subiectul pe blogul personal printr-un articol intitulat „Alina Gorghiu, contracte cu statul?”. Iata continutul integral al postarii.

„Dan Sova a declarat miercuri in plenul Senatului ca fostul sef al Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (AVAS) Teodor Atanasiu, dar si copresedintele PNL Alina Gorghiu pot confirma ca in ceea ce priveste situatia de la Rovinari si Turceni nu au fost ilegalitati si ca “s-a respectat legea de sus pana jos”.

“Rovinari si Turceni erau la vremea respectiva la AVAS si seful AVAS era senatorul Atanasiu. Cred ca domnul Atanasiu, intr-o zi in care crestineste nu avem voie sa ne certam, va poate confirma ca nimic din ce s-a intamplat acolo nu a avut vreo umbra de nelegalitate. Insist sa spun ca unul dintre cele trei contracte avizate (a privit — n.r.) recuperarea unei creante de 48 milioane RON a complexului Turceni de la Electrica.

Colegii mei au reprezentat Turceni si au obtinut aceasta suma. Electrica a fost reprezentata de societatea de avocatura a doamnei Alina Gorghiu. Imi este foarte greu sa cred ca doamna Alina Gorghiu nu isi aduce aminte cu precizie ca in aceasta tranzactie intre Turceni si Electrica nu a fost nimic ilegal.

Din contra, s-a respectat legea de sus pana jos. Si ma bucur ca se afla in randurile colegilor liberali de aceasta data domnul senator Teodor Atanasiu, care cunoaste foarte bine situatia intre complexurile energetice si intreprinderea de inchidere a minelor si stie cate eforturi s-au facut atunci pentru a salva situatia.

Si de asemenea ma bucur ca doamna Gorghiu a reprezentat Electrica in cel de-al treilea litigiu si va poate confirma cu toata precizia ca acolo nu a fost vorba de nicio ilegalitate”, a afirmat Sova in sedinta plenului in care este dezbatuta solicitarea DNA cu privire la retinerea si arestarea sa preventiva.

Citeste si Liviu Pop: Alina Gorghiu nu a fost asa vehementa in cazul lui Vosganian

El a adaugat ca situatia de la Rovinari si Turceni era, la vremea respectiva, una delicata, care ar fi putut sa conduca la pierderea “a multe mii de locuri de munca”.

“In septembrie am depus un memoriu explicativ in cinci volume in care am solicitat si un supliment de probatoriu cu acelasi expert al DNA. Nu i s-a dat curs, dar aici nu este o tribuna de dezbatere a unui dosar si de aceea o sa va spun cu toata responsabilitatea ca a fost vorba de trei contracte, din doua dintre ele Rovinari si Turceni erau actionate in instanta de catre intreprinderea de inchidere a minelor pentru creante foarte mari, riscul fiind intrarea in faliment a celor doua complexuri si pierderea a multe mii de locuri de munca. Nu am participat deloc la aceasta activitate, dar colegii din societatea in care eram si eu asociat care au participat au reportat un real succes. Oamenii locului cunosc foarte bine care a fost cumpana acelui an”, a sustinut Sova.

Senatorul a mentionat ca societatea la care a fost asociat a facut obiectul a trei controale ale ANAF si trei controale ale Garzii Financiare pe acelasi subiect si “in cele sase controale pe Rovinari-Turceni nu s-a gasit niciodata niciun fel de problema iar ultimul control al Garzii Financiare a fost in 2013, ordonat chiar de DNA”.

Sova a precizat ca este acuzat de o “presupusa o complicitate la abuz de serviciu, deci nu o fapta de coruptie”, care nu vizeaza o activitate desfasurata in calitate de senator, de lider de partid sau de fost ministru, ci pentru o activitate de avocat pe care a avut-o inainte de a intra in Senat.

“In privinta mea a fost formulata cerere pentru retinere si arestare pentru o presupusa fapta de complicitate morala la abuz in serviciu. In opinia celor care ma cerceteaza, complicitatea morala tine de faptul ca in 2007 as fi convins doi directori de la complexurile energetice de la Rovinari si Turceni sa incheie contracte de asistenta juridica cu societatea in care eram asociat. Nu numai ca nicio proba din dosar nu indica acest lucru, dar toate probele de la dosar indica contrariul. (…) Nu m-ati auzit niciodata plangandu-ma ca am intrat pentru prima oara in Senatul Romaniei in 2008 cu aceasta problema dupa mine, purtata in presa — Rovinari-Turceni—, fara sa stie nimeni niciodata despre ce a fost vorba acolo si de fiecare data cand am incercat sa explic nu mi s-a dat ascultare sau nu s-a dorit sa fiu inteles”, a spus Sova.

El a mai declarat ca nu i se pare firesc sa afle de solicitarea DNA privind retinerea si arestarea sa preventiva de la televizor.

Citeste si Alina Gorghiu: „Pachetul Sova-Valcov este superoferta PSD la imunitate!”

“Nu este firesc sa aflu de la televizor ca cineva imi solicita retinerea si arestarea dupa ce refuza sa imi dea acces la dosar incepand cu luna septembrie 2014.

Nu cred ca este firesc sa fie lansate in spatiul public acuzatii foarte grave, ca am incercat sa obstructionez ancheta, fara sa fiu niciodata intrebat de aceste lucruri si fara sa mi se dea posibilitatea sa explic aceste lucruri. Nu imi este rusine sa vorbesc atunci cand sunt nevinovat”, a spus Sova.”

Adauga un comentariu