National

Alina Gorghiu si-a pus partidul in cap dupa „discutiile fara perdea”

Publicat: 12 oct. 2016
1

Strategia Alinei Gorghiu de a reimprospata listele pentru alegerile parlamentare cu vedete din afara partidului a starnit revolta in randurile liberalilor. Dupa ce le-a invitat in partid pe jurnalistele Denise Rifai si Simona Gherghe, alaturi de regizorul Tudor Giurgiu, liberalii cu state vechi i-au sarit la gat sefei PNL, iar in filialele din teritoriu a inceput sa curga cu demisii.

Chiar daca nu va candida la alegerile parlamentare din cauza dosarului pe care il are la DNA, liberalul Ludovic Orban i-a batut obrazul sefei PNL pentru deciziile luate in ultima vreme.

“Oare cum se simt colegii mei liberali, atat cei care si-au depus cat si cei care nu si-au depus candidatura la Parlament, cand vad ca te miri cine este petit sa candideze din partea PNL? Oare nu mai conteaza crezul in valorile liberale, efortul depus in zeci de campanii, loialitatea fata de PNL la greu, sacrificiile personale facute in lupta cu adversarii politici si sustinerea colegilor de la baza PNL? Eu nu ma simt deloc bine”, a reactionat Orban pe Facebook.

Exclus din partid dupa alegerile locale, deputatul Theodor Paleologu a criticat si el strategia Alinei Gorghiu.

„PNL nu mai recupereaza electoratul pierdut. Este foarte comic. Este de un grotesc absolut. PNL a ajuns intr-o degringolada totala. E partidul care a facut Romania Mare, reformele mari din secolul XIX si secolul XX. Acum, doamna Gorghiu are alte referinte. Este vorba de aceeasi neseriozitate, sa ne agatam de niste oameni de notorietate din afara”, a comentat Paleologu.

Acuzatii dure au venit si din partea fostului premier Victor Ponta. “PNL va trimite in Parlament o haita uriasa de sicofanti, impostori, frustrati si scandalagii care in viata lor nu au construit nimic si nu au condus alti doi oameni – genul de vecin care face scandal si e mereu nemultumit, dar care are mereu restante la intretinere si pe care daca il pui Presedinte la Asociatia de Bloc fuge cu banii de incalzire!”, a scris Ponta pe Facebook.

Revolte in teritoriu

Tensiunile de la centru au fost urmate de scandaluri interne si in doua filiale PNL din tara, unde s-a ajuns la demisii. Luni, deputatul Lucia Varga a demisionat din functia de presedinte al Organizatiei de Femei si l-a acuzat pe liderul PNL Bihor, secretarul general Ilie Bolojan, ca impune o adevarata dictatura.

“Am cerut democratie, meritocratie si libertate de sanse in partid”, s-a revoltat Varga.

Senatorul Marius Pascan a demisionat si el din partid, nemultumit ca organizatia din Mures nu l-a inclus pe locurile eligibile.

”Deciziile incep sa se ia pe fractiuni, grupuri mici si nereprezentative pentru ceea ce inseamna filiala PNL Mures, prin discutii de culise, facute in tenebrele noptii, prin masini, la marginea drumului” a izbucnit Pascan.

In apararea Alinei Gorghiu a sarit, surprinzator, un om din tabara PDL, fostul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu.

“Eu cred ca doamna Gorghiu da dovada de maturitate in functia de presedinte, deschizand usile partidului pentru oameni valorosi, in comparatie cu PSD si ALDE, care vor sa deschida usile partidului, sa primeasca oameni cu probleme juridice”, a declarat fostul ministru la RFI.

Denise Rifai sustine ca nu s-a decis daca va candida din partea PNL la alegerile parlamentare, insa spune ca discutia cu Alina Gorghiu a fost “interesanta si tonica” pentru ca a descoperit “o femeie curajoasa”.

Comentarii
Adauga un comentariu