National

Alina Mungiu Pippidi a vorbit despre acțiunile lui Klaus Iohannis: „Deja s-a trecut pragul”

Publicat: 25 aug. 2020
ALT=«Politologul Alina Mungiu Pippidi»
Politologul Alina Mungiu Pippidi

Politologul Alina Mungiu Pippidi consideră că România poate ajunge ca Ungaria sau ca alte țări unde prin președinte și printr-un singur partid se decide totul. Aceasta susține că, prin decizia președintelui Klaus Iohannis de a exclude Partidul Social Democrat de la guvernare, va naște un precedent periculos pentru țară, prin care, organizarea alegerilor libere va de veni inutilă.

”Cînd îl aud pe Klaus Iohannis folosindu-şi platforma prezidenţială, menită de Constituţie ca o instituţie a medierii, atacînd repetat un partid politic, îmi spun că deja s-a trecut pragul, a început o veritabilă destrămare a democraţiei româneşti, atîta cîtă mai e, la calitatea la care a ajuns, adică foarte proastă. De ce se ţin alegeri nu e clar, pentru că ai un preşedinte şef al forţelor armate şi de securitate care spune la toate orele că nu va permite PSD să guverneze, cum de fapt nu i-a permis din 2016.

Alegerile au sens doar cînd există libertatea alegerii şi e garantat că acela care cîştigă chiar poate guverna. Or, e invers, partidul care contestă clasa politică, USR-PLUS, ştim deja că există doar ca să strîngă voturile alienate de clasa politică şi să le aducă înapoi la matcă, iar partidul cu baza de masă cea mai largă e exclus dinainte şi să zică mersi dacă nu va fi desfiinţat, mai ales dacă zguduie barca cu moţiunea lor de cenzură. (…) Dragii mei, aveţi grijă să nu rămâneţi cu un singur partid care să controleze şi resursele materiale, şi pe cele ale justiţiei şi siguranţei naţionale, ca în Ungaria.”, scrie Alina Mungiu Pippidi.

Mircea Miclea îl distruge pe Klaus Iohannis: „E un tâmpit! E un dobitoc!“

Fostul minsitru al Educației Mircea Miclea îl distruge pe președintele Klaus Iohannis. Profesorul universitar la Facultatea de Psiholgie și Științe ale Educației „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a declarat că șeful statului „e un tâmpit”, comentând o declarație a șefului statului despre „generaţia pandemiei“.

„E un tâmpit. E un dobitoc! Vai de viaţa lui! Nu e nicio generaţie pierdută. E de defetism de doi bani. O modalitate prin care te deresponsabilizezi şi spui că gata, e pierdută. Nu mai are rost să faci nimic? Cum adică? Nu poţi recupera câteva luni? E aberant! Nu există nicio generaţie pierdută! Totul se poate remedia pentru că e vorba de câteva luni”, a afirmat Mircea Miclea.

Mircea Miclea îl distruge pe Klaus Iohannis: „Sper că Dumnezeu le va da minte!“

Mircea Miclea a vorbit despre regulile de distanţare la începerea anului școlar și dacă acestea vor putea fi aplicate sau nu. Acesta a aprecizat că, în calitate de psiholog, le-ar putea fi indusă o „anxietate majoră” elevilor.

„Sper că Dumnezeu le va da minte şi nu vor veni cu o asemenea măsură formulată. Dacă se va aplica aşa ceva, atunci în faţa unui copil în formare problematizezi interacţiunile absolut fireşti, adică îi induci o anxietate majoră pentru lucruri minore care în sine nu prezintă pericol”, a precizat fostul minsitru al Educației Mircea Miclea.
Adauga un comentariu