Actualitate

Alina Mungiu Pippidi: ”Niste oameni absolut iresponsabili care vor sa aiba 100% puterea”

Publicat: 16 nov. 2018
1

Alina Mungiu-Pippidi a condamnat felul in care se poarta figurile politice de la varful tarii, aratand ca prin razboaiele lor persoanele si actiuni fac mult rau Romaniei. Aceasta a oferit drept exemplu declaratiile lui Iohannis privind presedintia Consiliului Uniunii Europene care au ajuns in presa externa si felul in care legifereaza PSD prin ordonante de urgenta. Politologul a concluziat ca in fruntea tarii se afla niste politicieni iresponsabili care nu fac decat sa lupte pentru a detine ei in intregime puterea si de aici apar confruntarile interne care fac rau tarii.

"Dupa parerea mea maximum a ceea ce puteam obtine din presedintia asta, adica o buna publicitate pentru tara noastra, noi pierdem deja pentru ca noi facem titluri negative de luni de zile si asa vedem ca seful statului ca a spus chiar el ca nu suntem in stare si asa au sarit cei din Finlanda sa spuna ca ei sunt in stare. Odata ce am facut lucrul asta nu stiu ce ne mai poate aduce presedintia. Realistic vorbind presedintia asta nu se mai poate amana, la ora asta sunt sute de evenimente programate bilaterale care nu sunt usor de mutat intre Romania si diferite alte tari si organizatii. Presedintia este ceva ce se programeaza si este programata zi cu zi. Toate astea sunt forme de presiune pentru ca exista oameni atat de idealisti incat isi pot imagina ca pot face Guvernul sa pice pana de Craciun si sa puna un alt Guvern la timp pentru presedintie. Dupa parerea mea, doar caderea Guvernului ar putea sa impiedice presedintia.

Alina Mungiu Pippidi reactioneaza la raportul MCV: ''Este sub controlul opozitiei''

Inflexibilitatea cu totul extraordinara a PSD care merge mai departe ca si cum toate astea nu s-ar intampla, ca si cum costul de imagine nu ar fi ceva extraordinar de greu de recuperat. Vad ca ei fac fond de investitii si se asteapta sa vina lumea sa cumpere actiuni, dar si investitii straine, chiar daca eu nu sunt de acord cu fondul asta al lor de exemplu, nu gasesc ca este o forma transparenta de investitii, nu gasesc ca banii trebuie mutati din stanga in dreapta la buget si spun de azi de zile ca solutia clara recomanda de toata lumea este sa pui la un loc toti banii europeni si banii romanesti si sa faci un plan inainte pe 10 ani. Nu sa faci lucruri care nu stie nimeni ce o sa se intample peste doua saptamani si sa iti faci alte planuri de cheltuieli cand tu nu reusesti sa cheltui banii europeni. Dar felul in care ei merg mai departe si escaladeaza toate lucrurile asta ca si cum nu s-ar intampla nimic este o mare problema pentru ca in mod evident avem oameni in acest partid care nu le pasa de tara in fond foarte mult. In clipa in care un presedinte de tara spune chiar el ca noi suntem in stare sa preluam presedintia, sau niste oameni care se duc azi cu o ordonanta desi CCR a spus ca fondul asta nu e constitutional si de ce e mai constitutional daca il treci pe ordonanta. Asta e un fel de a legisla? Asta e un fel de a arata ca intelegi ceva din ce se intampla?

Pe scurt, suntem condusi de niste oameni absolut iresponsabili care isi urmaresc nu numai interesele personale, dar care vor sa aiba 100% puterea cu orice pret si asta e si motivul pentru care s-a ajuns la relatii atat de violente pentru ca orice intelegere ar presupune ca cedezi si ii dai si celuilalt ceva", a declarat Mungiu Pippidi pentru B1TV.

Adauga un comentariu