Stiri si curiozitati

Alistair Blake a fost mort timp de 90 de minute și readus la viață de medici. Bărbatul a povestit prin ce a trecut

Publicat: 17 nov. 2022
Alistair Blake a fost mort timp de 90 de minute și readus la viață de medici. Bărbatul a povestit prin ce a trecut
Australianul Alistair Blake a fost in moarte clinica timp de 90 de minute

Australianul Alistair Blake, care a fost în moarte clinică timp de 90 de minute înainte de a fi readus la viață de către medici, povestește ce a văzut „dincolo”.

Blake, în vârstă de 61 de ani, a intrat în stop cardiac în ianuarie 2019, în timp ce dormea lângă soția sa, Melinda.

Melinda a început imediat manevrele de resuscitare și a chemat, între timp, salvarea.

Paramedicii sosiți la fața locului l-au resuscitat și ei pe Alistair, ba chiar i-au administrat și șocuri electrice cu ajutorul unui defibrilator, însă bărbatul nu dădea niciun semn că și-ar reveni.

Alistair Blake a fost mort timp de 90 de minute și readus la viață de medici

După 90 de minute de eforturi ale salvatorilor, bărbatul a început să aibă din nou puls.

„Din punct de vedere tehnic, am fost mort timp de 90 de minute. Îmi amintesc că m-am culcat sâmbătă seara, iar următorul lucru pe care mi-l amintesc a fost că m-am trezit joi dimineață în timp ce mă mutau de la Terapie Intensivă la Chirurgie Cardiovasculară. Creierul meu pur și simplu a blocat ceea ce s-a întâmplat între aceste două momente”, povestește acum Blake, citat de Daily Star.

Australianul povestește că, începând din acel moment, a fost întrebat de nenumărate ori ce a văzut „dincolo” în timpul celor 90 de minute în care a fost în stop cardio-respirator.

„Mulți oameni mă întreabă dacă am văzut ceva. Nu, nu am văzut nimic. Fără lumini puternice, nimic de genul acesta. Nu știu ce este acolo, dar nu mă deranjează asta, atât timp cât sunt în formă și sunt sănătos”, spune el.

Alistair a fost apoi transportat la Spitalul Frankston, unde medicii au putut să-i desfunde artera blocată care i-a produs stopul cardiac.

Ulterior, acestuia i-a fost montat un stimulator cardiac ca măsură de precauție, el fiind externat după 12 zile.

„Acum am o abordare total diferită a vieții. Mi-am redus numărul de ore de lucru și încerc să stau mai mult cu familia și prietenii. Obișnuințele mele alimentare s-au schimbat. Mănânc mai sănătos și fac mai multă mișcare”, explică Blake.

Angelica Stoican s-a întors din moarte clinică în lacrimi

Angelica Stoican este, fără doar și poate, un etalon al muzicii populare, iar fiicele ei, Niculina și Adriana, i-au călcat pe urme. A avut și are o carieră înfloritoare, iar de fiecare dată a povestit doar lucrurile frumoase din viața sa, asta până de curând când s-a decis să dezvăluie drama pe care trăit-o în urmă cu mai bine de trei decenii.

A fost în comă și nici acum nu a uitat ce a văzut în momentele alea. Interpreta de muzică populară s-a decis să povestească fiecare detaliu al experienței sale din moartea cerebrală.

Solista a dezvăluit într-un interviu cumpăna prin care a trecut în urmă cu circa 30 de ani, după Revoluție, atunci când a intrat în moarte cerebrală.
Comentarii
  • Nice in pacient nu se resusciteaza mai mult de 45 minute. Lucrez intr-un spital din SUA in sala de operatie si protocolul spitalului este sa nu depaseasca manevra de salvare mai mult de 45 de minute. 90 minute este deja dublu. Nu cred in aceasta informare.

  • Pentru Carmen, daca citesti cu atentie se refera si la timpul in care sotia sa i-a aplicat manevrele de resuscitare. Oricum, nu a vazut nimic, asa ca, stirea nu-si are rostul. Sunt putine cazuri in care cei care revin la viata afirma ca au vazut ceva „dincolo”, iar aceasta intamplare intra in restul de 99,99% . Nimic neobisnuit, totul banal. Sau poate vor sa ne faca sa credem ca nu exista acest „dincolo”. Mai devreme sau mai tarziu, vom afla absolut toti adevarul. Nu scapa nimeni

  • Si eu am trecut prin moarte clinica si va spun ca nu este nimica dincolo Este lntuneric perfect Numai cei care le functioneaza creerul viseaza ca a vazut ceva dincolo.

  • Nu contează ce a văzut sau nu cineva în moarte clinica. În schimb, contează enorm unde vei fi după ce pleci definitiv de aici. Pentru ca acolo unde ai ales, vei fi o veșnicie. Și nu e puțin.

  • Eu am fost dincolo si am vazut Romania reala,unde se fura ca in codru,si unde se face foamea si frigul,iar smecherii au pensii speciale si fac legi convenabile pentru ei.Am mai vazut o justitie corupta unde oamenii sunt omorati pe trecerea de pietoni si drogatii,sl alcoolicii de la volan primesc pedepse cu suspendare.Am mai vazut niste agramati cu studii superioare care conduc tara si care fac ce vor cu banii prostimii.Am vazut multe,f.multe,dar ce mi s-a parut dubios,ca un individ care si-a luat sase case din meditatii,si unul o casa cu japca de la primarie,au ajuns presedintii ai Romaniei ! Deci ceva se vede dincolo,numai ca nu poti lua nimic de aici,decat injuraturi si blesteme,poate nici pe alea !

  • Foarte adevărat ce spuneți… Așa este… România este în prăpastia profitorilor fără iubire de Dumnezeu, de semeni și de țară… Eu am fost dincolo, și am trăit mai adevărat ca aici. Dumnezeu există, și fiecare va da socoteală de faptele sale…

Adauga un comentariu