National

Alocatia copiilor va fi majorata

Publicat: 01 iun. 2012
1

@ „Va trebui, in viitor, sa majoram alocatia pentru copii. Mi se pare hilar nivelul de acum, 42 de lei” a spus ministrul Muncii, Mariana Campeanu  @ Totodata, ministrul Muncii i-a indemnat pe adulti sa nu uite ca exista si drepturi ale copiilor, nu doar obligatii

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu, a declarat, joi, ca valoarea alocatiei pentru copii ar trebui marita pentru a atinge un nivel onorabil, iar mandatul de patru ani cu incepere din 2013 le va oferi politicienilor posibilitatea de a face mai mult pentru oameni.

„Va trebui, in viitor, sa majoram alocatia pentru copii. Mi se pare hilar (nivelul de acum – n.r.), 42 de lei. Speram ca economia va merge bine si, intr-o guvernare de patru ani, sa luam in considerare alocatia pentru copii pentru a o aduce la un prag onorabil, daca nu la cel necesar, asa cum ar trebui. Sa speram ca, in patru ani, vom putea sa facem ceva pentru copii, pentru batrani si, in general, pentru cetatenii acestei tari”, a afirmat Mariana Campeanu.

Referindu-se la momentul actual, ministrul Muncii a aratat ca „intr-o perioada cu bugete limitate este foarte greu sa faci ceea ce iti propui, dar strict legat de activitatea ministerului este rezolvarea, totusi, a alocatiilor pentru copii, a alocatiilor pentru mame si mai ales o preocupare moderna si diversificata pentru copiii institutionalizati, inclusiv pentru cei preluati in crestere de anumite mame, de acei asistenti paternali”.

Totodata, ministrul Muncii i-a indemnat pe adulti sa nu uite ca exista si drepturi ale copiilor, nu doar obligatii. „As vrea ca toata lumea, in frunte cu politicienii, sa se gandeasca la copii in fiecare zi, macar un minut”, a adaugat Mariana Campeanu.

Vineri, la Ministerul Muncii a fost organizata Ziua Portilor Deschise cand copiii angajatilor MMFPS, cei din sistemul de protectie a copilului, precum si elevi de la Scoala nr. 141 din Bucuresti s-au intalnit cu ministrul Muncii si cu secretarii de stat din MMFPS. Pentru o zi, micii vizitatori au devenit, pe rand, ministru al copiilor si au facut propuneri legislative menite sa le infrumuseteze si sa le imbunatateasca viata.

De Ziua Copilului, la sediul MMFPS au fost expuse fotografii si desene ale participantilor la Campania Globala pentru Educatie, puse la dispozitie de organizatia Salvati Copiii.

Comentarii
Adauga un comentariu