Actualitate

Aloe vera: cum sa o cultivi la tine acasa

Publicat: 16 ian. 2020

Aloe vera: cum să o cultivi. Această plantă suculentă poate fi cultivată cu uşurinţă în ghiveci şi are o mulţime de întrebuinţări medicinale.

Aloe vera: cum să o cultivi

În cele ce urmează vă prezentăm ce pași trebuie urmați pentru a cultiva aloe vera.

În primul rând, cumpăraţi o plantă mică de aloe vera şi replantaţi-o într-un ghiveci mai mare. Folosiţi un tip de sol corespunzător, pentru creşterea de aloe vera. Acesta trebuie să fie fertil în mod moderat şi să permită scurgerea rapidă a apei. Astfel, este evitată putrezirea plantei, care are un conţinut ridicat de apă.

Ţineţi planta de aloe vera în contact direct cu soarele, pe pervazul ferestrei. Puteţi folosi şi lumina artificială, pe timp de iarnă.

Verificaţi solul. Permiteţi ca acesta să se usuce la o adâncime de 3-5 cm, înainte de a uda din nou planta de aloe vera.

Aloe vera: cum să o cultivi. Replantaţi puii care cresc pe lângă planta principală de aloe vera, evitând îngresuirea acesteia.

Întrebuinţări ale gelului de aloe vera

Gelul de aloe vera trebuie colectat direct din frunze. Înainte de întrebuinţare, acestea sunt secţionate şi este extrăs interiorul acestora.

Aplicaţi gel de aloe vera pe arsurile solare, pentru a calma şi răcori pielea afectată şi pentru a o hidrata.

Aplicaţi gel de aloe vera pe arsuri minore, în cantităţi mici. Nu trebuie întrebuinţat pe răni, băşici sau pielea afectată grav.

Masaţi o cantitate moderată de gel de aloe vera pe scalp, pentru a evita apariţia mătreţii.

Aplicaţi gel de aloe pe erupţiile herpetice, în mod repetat, până când acestea se vindecă.

Aplicaţi gel de aloe vera pe pielea uscată, pentru a o hidrata, masându-l, până când este absorbit complet.loading...

Adauga un comentariu