National

ALTA ZI, ALT CAZ DE PLAGIAT: Robert Negoita cu teza de doctorat la inaintare

Publicat: 22 iun. 2012
1

Potrivit blogului „La coltu’ strazii”, teza de doctorat a lui Robert Negoita ar contine fragmente plagiate de pe site-ul BNR, apratinandu-i guvernatorului Mugur Isarescu.

Amploarea si diversitatea schimbarilor din lumea contemporana au afectat si Romania, aducand profunde modificari de natura politica, diplomatica, sociala, financiara, economica, tehnica si tehnologica, religioasa, informationala, etc.” este primul paragraf din textul lui Robert Negoita, care si-a obtinut doctoratul la inceputul anului la Academia de Politie, avandu-l drept referent, printre altii, pe cunoscutul Costica Voicu.

Potrivit site-ului citat, primul paragraf apartine unui alt doctor din Politie, Grigoriu Marian.

O alta sectiune din teza lui Robert Negoita ii apartine lui Mugur Isarescu: „Cauza profunda a actualei crize financiare o constituie lichiditatea abundenta creata de principalele banci centrale ale lumii (FED, BOJ) si de dorinta tarilor exportatoare de petrol si gaze de a limita aprecierea monedei”. Textul original este prezent pe site-ul BNR.

De asemenea, concluzia tezei este „imprumutata” tot de la Mugur Isarescu, si are o nota de ironie. Textul este luat, cuvant cu cuvant, dintr-un discurs tinut de Isarescu la Academia Romana si citat de mai multe publicatii, cu o singura exceptie. Isarescu si-a inceput discursul cu sintagma „concluzia mea”, in timp ce Negoita a inaintat formularea „concluzia noastra”.

Cu toate ca lucrarea face referire la peste 300 de note bibliografice, in niciuna dintre ele nu este mentionat Mugur Isarescu.

Sursa: evz.ro

Adauga un comentariu