Local

Alte două parcometre, vandalizate pe bulevardul Socola – EXCLUSIV/ FOTO

Publicat: 26 nov. 2020
parcometru distrus pe bulevardul Socola din municipiul Iași
Parcometre distruse în Iași

Joi, 26 noiembrie 2020, alte două parcometre au fost vandalizate la Iaşi. Toate cele patru parcometre ale Primăriei Municipiului Iaşi de pe bulevardul Socola au fost distruse. În zona, din păcate, nu sunt instalate camere de supraveghere.

În urmă cu aproximativ o săptămână, o persoană cu probleme psihice a distrus mai multe parcometre din zona bulevardului Socola. Forţele de ordine au declarat că în jurul orei 3.30 în data de 20 noiembrie 2020, o persoane cu tulburări psihice a făcut o pagubă destul de mare. Acesta a distrus două parcometre în valoare de 5.000 euro.

”În cursul nopţii trecute (n.r. 20 noiembrie), în jurul orei 3.30, doua parcometre au fost distruse. Din primele cercetări s-a constatat că o persoană cunoscută a avea probleme psihice şi care tranzitează zona s-a folosit de o bordură pentru a sparge aparatura. Vorbim despre o pagubă de peste 5000 de euro. Două cititoare de monede au fost distruse în totalitate dar şi un cititor de bacnote. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la acest aspect şi au demarat deja o anchetă”, a declarat pentru BZI.RO, Marian Nistor, şef Serviciu Parcări din cadrul Direcţiei de Exploatare Patrimoniu Iaşi.

Nu se ştie dacă în cazul parcometrelor de astăzi, făptaşul este acelaşi.

Ce încasări s-au făcut în primul semestru din parcările cu plată din municipiul Iași, în anul 2020

Municipiul Iași a avut încasări de nu mai puțin de 713.002 lei din parcările publice. Aici sunt incluse abonamentele, parcometrele și plățile cu cardul incluzând și zona de la Cinema Victoria.

Din cele 713 mii de lei, circa 247.720 lei au reieșit de la parcărilor cu plată din municipiul Iași, păzite de personalul Direcției Exploatare Patrimoniu. Alți 289.413 lei reprezintă încasările în numerar din parcometre pe perioada lunilor ianuarie-iunie a anului 2020. În ceea ce privește plata cu cardul, s-au colectat 61.326 lei, iar 113.938 lei reprezentând încasările din abonamentele lunare a celor care au locuri în parcările publice din zona centrală a municipiului Iași.

„Veniturile din administrarea parcărilor publice și de reședință în municipiul Iași au crescut cu 29 la sută față de anul trecut și cu 82 la sută față de anul 2018. Astfel, totalul încasărilor din taxele pentru parcări în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020 a fost 4.146.419 lei, față de 3.209.932 lei în aceeași perioadă a anului 2019 și față de 4.549.788 lei în tot anul 2018”, au precizat cei de la Primăria Iași.

Noi parcometre în Iași. Parcările cu plată au fost instalate de Primăria Iași în zona centrală a orașului

În cursul lunii mai a anului acesta, angajații Primăriei Municipiului Iași au instalat o serie de noi parcometre în parcările cu plată din municipiu. Direcția Exploatare Patrimoniu a montat parcometre în luna mai la Casa de Cultură a Studenților (CCS), de unde s-a încasat circa 1.000 lei. Totodată, de la un nou parcometru de la Hala Centrală s-au încasat nu mai puțin 2.700 lei.

S-au introdus și 2 parcometre noi pe Bulevardul Primăverii. Din parcarea deschisă la Prefectura Iași, Direcția Exploatare Patrimoniu a colectat circa 3.500 lei. Cele mai productive noi parcometre au fost cele de la Primăria Iași și de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași. Din luna mai 2020 și până în momentul de față au rezultat circa 20.000 lei și, respectiv, 25.000 lei. În total, din parcările publice cu plată din municipiul Iași, în perioada ianuarie-iunie 2020, s-au încasat 348.010 lei.

Comentarii
  • Gestionare proasta de la inceput pana la sfarsit!! in primul rand trebuiau cumparate aparate mai bune antivandal si doi pus camere direct pe ele..

  • Nebunii salveaza Iasul de abuzurile lui Chirica. Aceste gunoaie nu functioneaza, nu primesc bancnotele basca, hingherii impreuna cu POlitia Colocalara isi fac de cap ridicand masini din parcarile Iasului. Pai bine ma hahalerelor! Poate masina aia de ati ridicat-o , poate apartine unui om napastuit de Covid , inchis in casa.. Si voi , ce faceti ? Ii luati masina din PARCARE? Nasterea mamii voastre de potlogari.

Adauga un comentariu