Magazin

Alte fapte pe care nu le știai despre parfumuri

Publicat: 23 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alte fapte pe care nu le știai despre parfumuri

Obținerea uleiurilor esențiale pentru parfumuri, prin extracție cu grăsime solidă, este cea mai veche metodă din lumea parfumeriei. În zilele noastre, în întreaga lume, nu există mai mult de cinci specialiști care știu cum se desfășoară corect acest proces de producție.

Ce este Ambergris?

Unul dintre cele mai valoroase materiale utilizate în parfumerie este legendarul chihlimbar. Ambergris este o secreție produsă de sistemul digestiv al balenei. Daunele cauzate de caracatițele mâncate, cu care balena se hrănește, sunt dăunătoare organismului și pentru a se vindeca, mamiferul produce o enzimă digestivă specială. Când nu mai este necesar, aceste cheaguri sunt excretate prin intestine direct în mare. Acesta este faimosul chihlimbar.

O altă componentă legendară și valoroasă a multor compoziții de parfum este moscul. Știai că moscul este un produs secretat de glanda unui cerb pentru a atrage partenerele de sex opus? Deoarece animalul trebuie ucis pentru a-l obține, moscul natural nu este practic folosit în parfumeria modernă.

Notele de iasomie din multe parfumuri sunt de fapt produse folosind un material sintetic numit indol, care este extras din gudronul de cărbune.

Celebrul parfumier francez Jean Karl, care a creat parfumul „Miss Dior”, și-a asigurat nasul pentru un milion de dolari.

Primul parfum contemporan

În Europa, primul parfum contemporan cel mai faimos a fost creat în 1370, pentru regina Elisabeta a Ungariei. Era cunoscut sub numele de „Apă Ungurească” și conținea mirosuri de rozmarin, cimbru, trandafir, mentă și o tinctură de verbină pe coniac. În această perioadă, parfumerii au început să adauge alcool la uleiurile aromate, ceea ce a marcat o nouă eră în parfumerie. Persistența parfumului depinde de gradul de alcool adăugat uleiului de parfum.

Dacă apa de parfum floral „Quelques Fleurs” nu ar fi fost creată în 1912, este puțin probabil să fi apărut alte parfumuri florale. Structura sa a devenit un standard în lumea parfumeriei și un model pentru multe dintre parfumurile legendare ale timpului nostru.

Unul dintre cele mai scumpe parfumuri din lume – „Clive Christian’s Imperial Majesty”, costă 215.000 de dolari pentru un cristal, setat cu aur de 18 carate și diamante de 5 carate, încrustate într-o sticlă de 500 ml. Acest parfum exclusiv a ajuns chiar în Cartea Recordurilor Guinnes.

Nu ar trebui să te dai cu un parfum cu un pervaz luxos și puternic, dacă te poți găsi în următoarele locuri și situații: în transportul public, într-un mic birou, într-un restaurant (aroma poate afecta negativ percepția mâncării), atunci când ai de-a face cu copii mici, în instituțiile medicale, în locuri aglomerate.

Adauga un comentariu