International

Alte sancțiuni pentru Rusia. Chile și Argentina au suspendat livrările de litiu, producția de baterii este în pericol

Publicat: 13 apr. 2022
litiu, tabel elemente chimice
Litiul este prelucrat de Uzina chimică metalurgică din Krasnoiarsk, de Uzina de concentrate chimice din Novosibirsk (parte a grupului Rosatom) și de TD Halmek LLC

Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia avertizează asupra riscului unei penurii de materii prime de litiu în Rusia din cauza întreruperii contractelor celor mai mari furnizori , respectiv Chile și Argentina, a declarat Vladislav Demidov, șeful adjunct al departamentului de metalurgie și materiale al ministerului, în cadrul unei mese rotunde în Consiliul Federației.

Chile și Argentina au suspendat livrările de litiu

Vladislav Demidov, șeful adjunct al departamentului de metalurgie și materiale al ministerului rus, a făcut declarații despre lipsa de de materie primă.

„Nu există producție de materii prime de litiu în Rusia, materiile prime vin sub formă de carbonat de litiu din Chile, Argentina, China și Bolivia. În condițiile actuale, transporturile din Chile și Argentina sunt suspendate, singura posibilitate de a primi materie primă este din Bolivia”, a spus el, menționând că și China se confruntă cu o penurie a acestei materii prime, potrivit Interfax.

Șeful adjunct Demidov a menționat că în afara Boliviei, nu ar avea cine să furnizeze această materie primă.

„Problema cu litiul este deja gigantică, pentru că, dacă există un refuz de a furniza materii prime din Bolivia, atunci, din păcate, nu avem de unde să luăm materii prime de litiu. Avem capacități de prelucrare, dar dacă nu există materii prime, atunci ar putea exista o problemă foarte mare în satisfacerea propriilor nevoi de baterii litiu-ion”, a subliniat Demidov.

În Rusia nu există o producție industrială de litiu. Litiul este prelucrat de Uzina chimică metalurgică din Krasnoiarsk, de Uzina de concentrate chimice din Novosibirsk (parte a grupului Rosatom) și de TD Halmek LLC (regiunea Tula).
Adauga un comentariu