Actualitate

Alte zeci de rachete lansate de militanţii Hamas către Israel! Conflictul este departe de a se încheia

Publicat: 13 mai 2021
Pompier din Israel lângă o mașină în flăcări
Miercuri seara au continuat ciocniri violente în orașul Lod, oraș intrat în stare de urgență

Militanții Hamas au lansat zeci de rachete asupra Israelului după ce atacurile aeriene israeliene au ucis comandanți superiori și au dărâmat o clădire cu mai multe etaje în Gaza.

Rapoartele spun că mai multe locații din sudul Israelului au fost lovite, ucigând un copil mic în Sderot. Escaladarea luptelor, care a început luni, a determinat ONU să avertizeze despre un „război la scară largă”.

Zeci de persoane şi copii au fost uciși în Gaza

Cel puțin 65 de persoane din Gaza, inclusiv 14 copii, și șapte persoane din Israel au fost uciși de atunci. Luptele au izbucnit după tensiuni israeliano-palestiniene în creștere în Ierusalimul de Est, care au culminat cu ciocniri într-un loc sfânt venerat de musulmani și evrei. Continuarea violenței în zonele israeliene cu populații evreiești și arabe mixte a dus la arestarea a peste 374 de persoane miercuri seară, au spus polițiștii israelieni, iar 36 de ofițeri au fost răniți.

Au existat rapoarte în mass-media israeliană despre indivizi evrei și arabi care erau atacați de mulțimi în orașele israeliene. Printre aceștia se numără un evreu care a suferit răni în orașul Acre și un bărbat arab care a fost scos din mașină și bătut de o mulțime de evrei de dreapta în Bat Yam. Premierul Benjamin Netanyahu, vorbind târziu miercuri seară, a declarat că intenționează să trimită forțe militare pentru a ajuta poliția să mențină ordinea în orașele rupte de violență. Netanyahu a declarat că atacurile din ultimele zile s-au ridicat la „anarhie”. De altfel, autoritățile au anunțat faptul că în orașul Lod a fost instaurată starea de urgență, după ce situația de la fața locului a scăpat de sub control.

„Nimic nu poate justifica o gloată arabă care atacă evrei și nimic nu poate justifica o gloată evreiască care atacă arabi”, a spus el într-o declarație video, după cum a raportat Times of Israel.

Militanții palestinieni au lansat rachete asupra Israelului

Militanții palestinieni au lansat rachete asupra Israelului de luni seara, iar Israelul a răspuns lovind ținte în teritoriu. Au fost efectuate sute de atacuri aeriene și atacuri cu rachete, imagini de la fața locului au fost surprinse. De exemplu, a fost surprins momentul în care scutul Iron Dome contracarează rachetele date de Hamas.

Ministerul sănătății din Gaza, condus de Hamas, spune că peste 360 ​​de persoane au fost rănite acolo de la începerea conflictului, precum și cele 65 de persoane care au murit. Netanyahu a declarat că guvernul își va folosi toată puterea pentru a proteja Israelul de dușmani din exterior și de revoltători din interior.

Dar Autoritatea Palestiniană a condamnat „agresiunea militară” a Israelului într-un tweet , spunând că „traumatizează o populație deja asediată de 2 milioane de oameni”.

Sute de rachete lansate de militanţii Gaza în doar o zi

Militanții din Gaza au declarat că au lansat 130 de rachete asupra Israelului ca răspuns la un raid de ajutor israelian care a distrus turnul al-Sharouk din orașul Gaza. Turnul, care este a treia clădire înaltă distrusă de atacurile aeriene din această săptămână, găzduia televiziunea al-Aqsa, postul administrat de Hamas. Israelul a declarat că a ucis înalți oficiali ai Hamas în Gaza și că viză, de asemenea, site-urile de lansare a rachetelor. Hamas a confirmat un comandant superior și „alți lideri” au murit.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat miercuri că grevele lor asupra Gaza au fost cele mai mari de la conflictul din 2014. Locuitorii au fost avertizați să evacueze clădirile înainte ca avioanele de luptă să atace; cu toate acestea, oficialii din domeniul sănătății au spus că există încă decese civile. Cinci membri ai unei familii au fost uciși marți într-un atac aerian, inclusiv doi frați tineri, potrivit agenției de știri AFP.
Adauga un comentariu