National

Altercatie intre zeci de biciclisti si un sofer care a intrat cu masina in ei – FOTO

Publicat: 21 sept. 2013
1

O altercatie a avut loc la finalul marsului biciclistilor, de sambata, din Capitala, la statia de metrou Tineretului, dupa ce un sofer a intrat in cordonul de biciclisti aflat in calea sa si a fost apoi inconjurat de zeci dintre ei, blocand intrarile in masina si chemandu-si prietenii in ajutor.

Aproximativ 5.000 de biciclisti au participat la marsul de protest in Capitala, cerand amenajarea pistelor pentru deplasarea lor pe carosabil, dar si demisia primarului Sorin Oprescu.

Manifestarea s-a incheiat in zona statiei de metrou Tineretului, dupa mai multe ore, in care biciclistii au ocupat carosabilul, traficul fiind restrictionat pentru deplasarea acestora.

La final, la Tineretului, un sofer a intrat intre biciclistii din fata lui si a distrus unele biciclete, indoindu-le rotile, dar nu a fost nimeni ranit, au relatat pentru Mediafax martori la eveniment.

Apoi, soferul s-a retras printre blocuri, urmarit de zeci de biciclisti, care au inconjurat masina, au strigat la el sa iasa, i-au smuls oglinzile retrovizoare si i-au ciobit parbrizul si un geam lateral.

Barbatul a ramas in masina si a inceput sa dea telefoane, la scurt timp venindu-i in ajutor alti trei – patru barbati, insa conflictul cu biciclistii s-a incheiat, data fiind sosirea agentilor de politie la locul incidentului. Unul dintre prietenii soferului a fost incatusat de politisti, dupa ce s-a manifestat violent.

Purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Andrei Codau, a confirmat pentru Mediafax ca a avut loc o altercatie la finalul marsului, dupa ce un sofer a incercat sa-si forteze intrarea in cordonul de biciclisti.

Comentarii
  • la cat de greu se circula,doar biciclisti mai lipseau,nici pietonii nu mai pot circula pe trotuar din cauza lor si a pistelor ce ocupa cea mai mare parte a trotuarului si asa prea mic,nu am vazut piste pentru biciclete in afara,decat acolo unde nu deranjau pietonii,majoritatea pistelor erau pe carosabil si politia amenda fara mila(dar cu zambet afisat)biciclisti care nu respecta regulile(f.multe)

  • nu stiu prin ce tara din Africa ai umblat tu „in afara”, dar in toata Europa de Vest, biciclistii au prioritate la semafoare, au loc special in fata masinilor, pe care nu ai voie sa stai. Daca ai lovit un biciclist, e ca si cum ai face accident de masina, dar asa-i melteanu’ de Romania. Q7 pe strada, pwuli in stomac :))

Adauga un comentariu