Local

Alti bani europeni investiti in sistemul de termoficare centralizat

Publicat: 13 oct. 2015

Lucrarile ce se deruleaza la CET Holboca prin proiectul POS Mediu au fost suplimentate, iar astfel se finanteaza alte lucrari de investitii printre care modernizarea cazanului de apa fierbinte de la CET II, precum si legatura dintre magistralele de termoficare. Valoarea întregului proiect este de aproape 14 milioane euro. De cealalta parte, cazanul de apa fierbinte de la CET 1 Tudor Vladimirescu a fost finalizat în întregime, costand peste 10,5 milioane de lei si poate fi folosit în aceasta iarna. Acest proiect este parte componenta a uni proiect mai amplului, de 60 milioane de euro, derulat cu fonduri ale Uniunii Europene. De asemenea, se deruleaza lucrarile de la instalatia de desulfurare, iar autoritatile au precizat faptul ca nu vor exista probleme cu producerea si furnizarea energiei termice în sezonul rece.

„Toate punctele si modulele termice exploatate de Veolia functioneaza automat si furnizeaza încalzire în momentul în care temperatura exterioara coboara sub 14 grade Celsius, asa cum este înregistrata de senzorii exteriori montati la fiecare punct/modul termic. Atunci când temperatura exterioara depaseste 14 grade, punctele si modulele termice se opresc automat, în asa fel încât clientii sa beneficieze de încalzire exact cât este nevoie”, au precizat oficialii Veolia Energie Iasi.

În aceste prime zile ale sezonului de incalzire, va functiona CET Tudor, cu unul din cazanele de apa fierbinte, urmând ca cel mai probabil joi, 15 octombrie, sa porneasca centrala de productie de la Holboca, cu unul din cazanele pe carbune. La cele doua CET-uri din Iasi se consuma între 125.000 si 150.000 tone de carbune pe an, iar intreaga cantitate de combustibil de care va fi nevoie la iarna este asigurata deja la CET Holboca, urmând ca ultimele livrari pentru sezonul 2015-2016 sa aiba loc saptamâna aceasta.loading...

Comentarii
  • Veolia sa mai spuna si altceva, sa nu mai repete banalitatea cu oprirea instalatiei cand afara-s 14 grade(de fapt 13,5) ca ma arunc de pe bloc! Sa spuna cum a iesit pretul de 265+5% lei.

  • Constantine nu ai ales bine adrisantul. Trebuie(a) intrebat AMOREZUL intarziat Nichita, zis Mihaita si locotenentul sau, Chirica, care avea atributii speciale privind CET-ul, pretul gigacaloriei potrivit fisei postului de Director Tehnic si de viceprimar.

Adauga un comentariu