Sfaturi pentru casa si gradina

Am gasit planta care infloreste in camera tot anul. Este o adevarata sarbatoare

Publicat: 23 aug. 2018
14

Exista multe varietati de pelargonium: muscata obisnuita, cu frunza de iedera, zonala, regala…Este imposibil sa le enumeram pe toate. O alegeti pe cea care va place cel mai mult si incepeti sa o ingrijiti! Puteti obtine o planta de interior cu flori bogate chiar si dintr-un butas mic.

1. Principala regula cand plantati muscata este sa alegeti un ghiveci potrivit. Daca ghiveciul este prea mare, atunci cresc doar radacinile, nu si planta, iar din acest motiv nici nu infloreste. Obligatoriu trebuie sa fie un drenaj, iar pamantul va recomandam sa-l cumparati in florarii.

2. Muscata se planteaza foarte simplu in pamantul pregatit. Faceti o adancitura si asezati atent butasul in pamant. Inainte de a planta lastarul taiat, inmuiati-l pentru cateva minute intr-un amestec de fitohormoni. Acest lucru va accelera procesul de aparitie a radacinilor. Puteti tine butasul in apa cu carbune activat timp de cateva zile. Dupa aparitia primelor radacini, puteti sadi planta.

3. Regulile de irigare sunt foarte importante. Suprafata uscata a pamantului vorbeste despre acest lucru. Pentru muscata umiditatea este mult mai periculoasa decat lipsa de apa. Se recomanda sa udati floarea 1 data la 2 zile. Regulile difera in dependenta de anotimp. Toamna si iarna muscata trebuie udata o singura data pe saptamana. Iar vara, cand planta este afara, este necesar sa o udati mai des.

4. Adaugati ingrasaminte in apa de la inceputul primaverii pana la sfarsitul lunii august. Acestea trebuie sa aiba un continut ridicat de fosfor. Acest truc va imbunatati inflorirea.

5. Primavara planta trebuie taiata. Aceasta perioada este cea mai potrivita pentru a-i oferi muscatei o forma. Taiati frunzele mature, pe fiecare lastar lasati cel mult 5 muguri. Inlaturati lastarii tineri care nu cresc din radacini. Dupa taiere, puteti folosi tulpinile pentru butasi! Niciodata nu curatati muscata iarna, cel tarziu puteti face acest lucru toamna. Lasati planta sa se recupereze si nu va faceti griji daca florile nu apar in cateva saptamani.

6. Temperatura este la fel de importanta. Nu lasati floarea afara la temperaturi mai joase de 15°С.
Adauga un comentariu