Sanatate

Am scăpat de stafilococul auriu! Iată care este cel mai bun tratament

Publicat: 27 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Am scăpat de stafilococul auriu Iată care este cel mai bun tratament
Stafilococul este un grup comun de bacterii, însă cel mai periculos este Staphylococcus aureus (Stafilococul auriu).

Vrei să fii una dintre acele persoane norocoase care spun „Am scăpat de stafilococul auriu!”? Ei bine, iată care este tratamentul care te scapă de infecție.

Stafilococul este un grup comun de bacterii, însă cel mai periculos este Staphylococcus aureus (Stafilococul auriu). Acesta mai este cunoscut și sub numele de superbacterie, deoarece este rezistent la tratamentul cu antibiotic.

Infecția stafilococică se transmite ușor de la o persoană la alta sau atingând obiectele contaminate. Infecția se poate răspândi în sânge, cauzând probleme la nivelul organelor, iar simptomele pot varia de la ușoare la letale.

un copil cu stafilococ auriu
Infecția stafilococică se transmite ușor de la o persoană la alta sau atingând obiectele contaminate.

Am scăpat de stafilococul auriu! Iată cum

Infecția cu stafilococ auriu este tratată, de regulă, cu antibiotice. Dar, fiindcă stafilococii au devenit rezistenți chiar și la cele mai puternice antibiotice, au fost numiți meticilino-rezistenți (MRSA). Aceștia au devenit destul de răspândiţi, mai ales în spitale, determinând infectii greu de tratat.

De exemplu, dacă ai contactat infecția în spital, medicul îți va prescrie antibiotice care acționează împotriva stafilococilor meticilino-rezistenți. Uneori, infecțiile pot fi tratate local, cu ajutorul unor unguente. În cazul în care infecția pielii este severă, este necesar un tratament cu antibiotic administrat oral sau intravenos. Infecțiile localizate la nivelul oaselor au nevoie de intervenție chirurgicală, pentru a exciza țesutul afectat. Dacă este vorba despre un abces, medicul chirurg îl va secționa și îl va drena.

o persoane care ține ca pe un sandwich mai multe blistere cu antibiotice
Infecția cu stafilococ auriu este tratată, de regulă, cu antibiotice.

Cazurile minore de infecție cu stafilococ pot fi tratate cu remedii naturiste la domiciliu. Un tratament puternic și eficient este cel pe bază de usturoi macerat în miere. Acesta are proprietăți antibiotice, antimicrobiene și antifungice, lucru ce va ataca stafilococul și va întări imunitatea. În plus, va proteja inima și vasele de sânge.

Ai nevoie de: 25 de căței de usturoi proaspăt, o cană de miere naturală, necristalizată, un recipient de sticlă (borcan cu capac) și o lingură de lemn. Curăță cățeii de usturoi, drobește-i ușor cu lingura de lemn și pune-i în borcanul de sticlă. Apoi, adaugă mierea, până când acoperă complet usturoiul. Cu lingura de lemn, amestecă ușor compoziția, pentru a scoate bulele de aer formate. Închide borcanul ermetic și lasă totul la macerat în frigider, pentru 10-14 zile.

După ce a fermentat, consumă câte o lingură în fiecare dimineață, pe stomacul gol (câte un cățel pe zi), în cure de minimum șapte zile și maximum patru săptămâni. Amestecul poate fi păstrat la frigider trei luni și este eficient atât împotriva infecțiilor bacteriene cu streptococi și stafilococi, cât și împotriva salmonellei. Este un puternic antioxidant regenerant al celulelor și un remediu extraordinar pentru răceală, gripă sau alte infecții respiratorii.

Cum previi infecția cu stafilococul auriu

Primordială în prevenirea acestei infecții este întărirea imunității. De asemenea, mare atenție la igiena mâinilor! În cazul în care nu ai acces la apă și săpun, folosește dezinfectant.

Păstrează tăieturile și zgârieturile curate, acoperite cu bandaje până când se vindecă. Nu împărtăși obiectele personale, cum ar fi prosoapele, îmbrăcămintea sau produsele cosmetice.

Nu în utimul rând, evită contactul cu rănile sau bandajele altor persoane.

o persoană care se spală pe mâini
Mare atenție la igiena mâinilor!
Adauga un comentariu