Sanatate si frumusete

Am tensiunea arteriala mica. Ce sa fac?

Publicat: 08 feb. 2018
14

Multa lume se sperie cand le scade tensiunea arteriala, iar limita de alarmare ar trebui sa fie 90/60. la fel ca si hipertensiunea arteriala, cea scazuta sub limita amintita anterior este periculoasa. Odata cu varsta tensiunea arteriala creste, exiastand si un tabel cu valorile “standard” in functie de varsta. Totusi unele persoane ca si mine, au la un moment dat o “cadere” a tensiunii, care evident ca are si o cauza. Una ar putea fi hidratarea insuficienta. Pulsul crescut este o alta problema, de regula acesta trebuie sa fie sub 90 de batai pe minut.

Citeste si Ce sa faci cand ai o criza de tensiune: sfatul unui medic urgentist

Am tensiunea arteriala mica, ce fac? Cauze si remedii

De cele mai multe ori deshidratarea si lipsa de vitamine este cauza principala a scaderii tensiunii, in cazul in care asta este o constanta, caci la orice persoana tensiunea variaza de la un moment la altul. Pentru a vedea daca tensiunea este cea corecta, o masurati de trei ori in decurs de 30 de minute, de obicei stand relaxat. deci daca nu ati scazut pana la 90/60 nici la tensiunea sistolica – cea mare si nici la cea diastolica – cea mica, nu trebuie sa va speriati, dar mergeti totusi la un consult.

Citeste si Infarctul ”silentios” se manifesta ca o simpla raceala, dar poate sa distruge inima pentru totdeauna. Jumatate dintre noi ne confruntam cu unul fara sa ne dam seama

Daca va simititi mai tot timpul slabit si fara putere sau aveti ochii incetosati, e semn ca tensiunea este scazuta. Puteti sa va reglati tensiunea – dar numai dupa ce ati fost la medic sa aflati cauzele – prin schimbarea alimentatiei. De exemplu puteti creste tensiunea prin consum mai mare de sare, renuntarea la cafea – este gresita ideea ca multa cafea inseamna crestrea de tensiune – faceti sport si reduceti sedentarismul si consumati lichide. Nu este greu sa fii sanatos daca vrei cu tot dinadinsul asta!

Adauga un comentariu