Dulciuri

Am testat reteta mamei de „prajitura magica” si mi-a iesit o bunatate. Exact ca-n imagine

Publicat: 01 feb. 2017

Ingrediente:

  • 110 gr unt nesarat si topit (usor cald)
  • 450 ml lapte caldut
  • 4 oua separate
  • 2 linguri zahar brun
  • 110 gr piure de banane
  • 230 gr faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • zahar pudra (pentru decor)
  • cca 170 gr zahar

Citeste si Prajitura cu foi de miere gem nuci si crema de gris

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Unge cu putin unt o tava sau tapetea-o cu hartie pergament. Bate spuma albusurile. Mixeaza galbenusurile cu 170 gr zahar. Amesteca untul topit cu 1 lingura de apa si cu galbenusurile. Dupa 1-2 minute incorporeaza piureul de banane. Incorporeaza cu o spatula faina. Amesteca usor, pentru omogenizare.
Adauga laptele si extractul de vanilie. Omogenizeaza cu un mixer, la viteza redusa. Incorporeaza cate o treime din albusuri. Compozitia va fi foarte moale si fina. Transfer-o in tava si baga in cuptor pentru 45-60 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Las-o sa se raceasca de tot, apoi presara peste prajitura zhaar pudra.

Citeste si crochete de cascaval

Crochetele cu cascaval sunt foarte bune si extrem de simplu de preparat. Savureaza-le ca si gustare intre mese sau alaturi de o supa calda.

Ingrediente:

  • 8 felii de paine fara coaja
  • 8 bucati de cascaval
  • 2 cubulete de zahar

Mod de preparare – Crochete apetisante cu cascaval:

Aplatizezi feliile de paine cu sucitorul, dupa ce ai indepartat coaja. Asezi pe fiecare cate o felie de cascaval, apoi le rulezi. Topesti untul intr-o tigaie. Rumenesti crochetele 3-4 minute, pana cand cascavalul se topeste. Servesti imediat.





Adauga un comentariu