International

Ambasada Israelului: Ne exprimam speranta ca Ambasada Romaniei sa se mute la Ierusalim

Publicat: 24 mart. 2019
1

Ambasada Israelului la Bucuresti isi exprima speranta ca reprezentanta diplomatica a Romaniei sa se mute de la Tel Aviv la Ierusalim, pozitie exprimata dupa anuntul facut in acest sens, duminica, de premierul Viorica Dancila.

"Ambasada Statului Israel o felicita pe doamna premier Dancila pentru declaratiile facute astazi (duminica – n.r.) la Conferinta AIPAC de la Washington. Ne exprimam speranta ca, in viitorul apropiat, Ambasada Romaniei sa se mute la Ierusalim, capitala eterna a Israelului", se arata intr-o declaratie a reprezentantei diplomatice.

Vezi si: Breaking news. Viorica Dancila, declaratii din America: ''Vom muta ambasada Romaniei la Ierusalim, capitala Israelului! ''

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca Ambasada Romaniei din Israel va fi mutata la Ierusalim dupa "finalizarea analizei" si "in deplin consens cu toti actorii constitutionali implicati".

"Guvernul Romaniei a initiat un proces de evaluare a oportunitatii mutarii Ambasadei Romaniei la Ierusalim. De aceea sunt incantata sa anunt astazi, in fata audientei AIPAC, ca dupa finalizarea analizei de catre toti actorii constitutionali implicati in procesul decizional din tara mea si in deplin consens, eu, ca prim ministru al Romaniei si Guvernul pe care il conduc, vom muta ambasada Romaniei la Ierusalim, capitala Israelului", a declarat ea, duminica, in cadrul Conferintei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), care are loc in Statele Unite ale Americii.

Adauga un comentariu