Magazin

Ambasada Romaniei la Paris, „asediata” de alegatori. A intervenit Politia franceza

Publicat: 02 nov. 2014

Politia franceza a intervenit la ambasada Romaniei la Paris dupa ce sute de cetateni romani au ramas in fata institutiei dupa inchiderea urnelor, cerand sa isi exercite dreptul la vot.

Sute de romani au ramas in fata ambasadei Romaniei la Paris cerand sa voteze, dupa inchiderea urnelor, duminica seara. La fata locului a sosit si Politia franceza.

Situatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet. „Inteleg ca este o situatie mai tensionata la ambasada Romaniei din Paris si s-a solicitat intreventia politiei franceze in acest sens. Sectia de votare dupa stiinta noastra s-a inchis la ora 21.00”, a spus Muhulet, care a precizat ca, din informatiile sale, oficialii ambasadei sunt cei care au solicitat prezenta Politiei.

Cozi imense s-au format la sectiile de votare din mai multe orase din Europa, iar autoritatile electorale nu au facut prea multe eforturi pentru a usura accesul la vot al romanilor din strainatate. In ciuda nenumaratelor sesizari trimise din strainatate de alegatorii care sunt nevoiti sa stea ore intregi la vot, Ministerul Afacerilor Externe insista ca votul decurge normal. In vreme ce Monica Macovei a cerut prelungirea programului de vot in strainatate, Federatia asociatiilor de romani din Europa a cerut chiar demisia ministrului de Externe Titus Corlatean.

Sursa: realitatea.netloading...

Comentarii
  • Mai trebuie facut ceva: TREZIREA RURALULUI DIN INTREAGA TARA!!! Asta se poate face NUMAI de catre cei, aproape DOUA MILIOANE DE ROMANI, care au fost UMILITI ieri in intreaga Europa si care NU AU FOST LASATI SA VOTEZE. Acestia ar trebui sa puna mana pe telefon si sa conditioneze trimiterea banilor pentru porcul de Craciun in tara catre rudele lor de PARTICIPAREA LA VOT si, important DE DIRECTIA IN CARE MERGE VOTUL. Asa cum puslamalele astea neocomuniste fac dand pomenile electorale. La urma urmei, PIB-ul Romaniei este in proportie de 80% creat din banii munciti afara de cei batjocoriti ieri, si nu de la „guvernantii” din tara!

Adauga un comentariu