Local

Ambasadorul Coreei de Sud a fost într-o vizită oficială în municipiul Iaşi. Primarul Mihai Chirica, despre noile echipamente medicale: „Este o investiție de peste 2 milioane. Încă 3 roboți vor fi achizionați” – FOTO

Publicat: 07 dec. 2021
primarul Mihai Chirica și alți oficiali la un spital
După întâlnirea de la Primăria Municipiului Iaşi, primarul Mihai Chirica şi Kim Yong Ho au făcut o vizită la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, unitate sanitară aflată în coordonarea municipalităţii

Primarul Mihai Chirica a avut o întrevedere marţi, 7 decembrie 2021, cu Kim Yong Ho, ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România, care a fost însoţit de o delegaţie din care va face parte şi directorul general KOTRA, Hur Jinhak, de la secţia comercială a ambasadei.

După întâlnirea de la Primăria Municipiului Iaşi, primarul Mihai Chirica şi Kim Yong Ho au făcut o vizită la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, unitate sanitară aflată în coordonarea municipalităţii, unde au participat la prezentarea noilor echipamente de la Compartimentul de Robotică al spitalului. Este vorba despre trei echipamente medicale achiziţionate în acest an de Primăria Municipiului Iaşi cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, în valoare totală de peste 4,2 milioane lei (un aparat exoschelet pentru membrele superioare, un sistem robotizat pentru recuperarea membrului superior şi un sistem robotizat pentru susținerea pacienților în mers și redobândirea echilibrului, destinat pentru evaluarea şi reabilitarea mersului pacienţilor şi evaluarea on-line a parametrilor mişcării).

„E un moment fericit pentru noi ieşenii şi nu numai pentru noi. Aţi văzut şi pacienţi din întreaga regune de nord-est care beneficiază de aceste investiţii. E o investiţie de peste 2 milioane de euro care cuprinde achiziţionarea a încă 3 roboţi şi alte echipamente de investigaţii medicale care sunt deja funcţionale în acest spital. Este o investiţie comună între Primăria Iaşi şi Ministerul Sănătăţii. Ca orice echipament dacă nu are oamenii profesionişti care să le exploateze, investiţia nu găseşte rezultatul. Ceea ce ne bucura foarte mult este faptul că ţinem pasul cu înalta tehnologia şi reuşim să fim mai eficienţi în tratarea pacienţilor care ajung în spitalele noastre. Vrem să tragem un semnal de alarmă că nu există doar Covid-19, există şi alte afecţiuni medicale care necesită atenţia noastră. Trebuie să ne întoarcem cu privirea spre viaţă normală şi să nu uităm de obligaţiile ce le avem în acest context”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Echipamente noi, aduse și la Spitalul Sf. Maria din Iași

Reamintim faptul că ieri, 6 decembrie 2021, şi Spitalul Clinic pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi a primit echipamente noi. Vorbim despre 6 echipamente de ventilaţie mecanică, de înaltă tehnologie şi care poate susţine pacienţi cu o greutate între 600 gr – 130 kg. Suma totală a aparatelor a ajuns la 900.000 lei.

„Am primit 6 aparate de ventilaţie mecanică pentru pacientul nou născut pediatric adult. Sunt echipamentele care au venit prin proiectul derulat de Consiliul Județean. Ele deservers, în principal, zona pozitiv COVID-19, suspecţi COVID-19. După perioada de pandemie vor fi duse şi pe zona non-COVID-19. Echipamentele sunt de înaltă performantă, un ventilator poate suporta ventilaţia mecanică a pacientului de la 600 de grame până la 130 de kilograme. Cele 6 aparate au o valoare de achiziţie în jur de 900.000 de lei. Urmează să mai vină incă 8 aparate de ventilație mecanică. În cadrul proiectului sunt mai multe dispozitive care vor asigura tot ce înseamnă tehnologie, înaltă tehnologie pentru supoetul pacientului critic pediatric”, a menţionat bioing. Med. Pr. Drd. Alina Belu, managerul unităţii medicale.

De precizat că ambasadorul Coreei de Sud a avut o vizită și la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adauga un comentariu