National

Ambasadorul SUA: Daca nu ar fi existat coruptie in Romania, s-ar fi construit mai repede autostrazi

Publicat: 29 oct. 2015
1

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat joi, ca in Romania s-ar fi construit mai repede autostrazi daca nu ar fi existat coruptie si a felicitat Romania pentru lupta anticoruptie.

„Trebuie sa felicit Romania pentru lupta impotriva coruptiei, pentru ca aceasta coruptie este furt din resursele publice care sunt disponibile Romaniei. Daca acea coruptie nu ar fi aparut, acele resurse poate ca ar fi mers in directia construirii mai rapide de autostrazi. (…) Am vazut statisticile potrivit carora numarul de kilometri de autostrada este in continuare foarte mic, comparativ cu alte tari ale UE, inclusiv vecinii Romaniei”, a declarat ambasadorul, in timpul unui tur ghidat prin centrul Capitalei.

Citeste si Fost vicepresedinte Bechtel, condamnat la inchisoare pentru luare de mita

De asemenea, ambasadorul a spus ca Romania primeste asistenta financiara din partea Uniunii Europene si ca este necesara dezvoltarea capacitatii administrative pentru folosirea resurselor care sunt puse la dispozitia Romaniei.

„Romania este in mare parte, in continuare, in dezvoltare, se recupereaza dupa dictatura sub care a trait pentru o perioada de timp atat de mare, dupa al Doilea Razboi Mondial. Au trecut doar 25-26 de ani de la Revolutie. Romania primeste asistenta din partea Uniunii Europene, fonduri structurale care vor permite in timp sa isi imbunatateasca infrastructura. Ca sa foloseasca aceste fonduri, trebuie sa dezvolte capacitatea administrativa, serviciul public cu aptitudini si talentat, capabil sa foloseasca in cea mai buna si eficienta maniera resursele care sunt disponibile Romaniei”, a mai spus diplomatul.

Citeste si Autostrada Transilvania. Bechtel, acuzata ca a mituit ambasadori americani pentru a obtine

Intrebat daca a mers si in afara Bucurestiului, Klemm a spus: „Nu, dar voi merge foarte curand. Luna viitoare merg cu masina la Craiova, la Timisoara, inapoi la Sibiu si Brasov. Astfel voi avea ocazia sa vizitez o parte mai mare din Romania, sa experimentez pe cont propriu infrastructura rutiera”.

Comentarii
  • BINE CĂ AU TRIMIS ALT B.O.U. SĂ NE ÎNVEȚE. TRĂIASCÎ ȘI ÎNFLOREASCĂ COLABORAREA ÎNTRE STATELE NOASTRE DEMOCRATE . VIITOR DE AUR ȚARA NOAStră are.

Adauga un comentariu