Magazin

Ambulanta: Ranile lui Adrian Nastase au fost acoperite la solicitarea familiei

Publicat: 26 iun. 2012
1
Interventia Serviciului de Ambulanta la adresa din strada Zambaccian a fost facuta la solicitarea structurii de conducere a Ministerului Administratiei si Internelor, iar la plecarea spre spital, fostul premier avea plagile pansate si linie intravenoasa, acestea fiind acoperite, la cererea familiei, a precizat marti Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. Medicii de pe ambulanta care au fost de garda in seara in care Adrian Nastase s-a impuscat au declarat, sub protectia anonimatului, ca solicitarea ambulantei nu s-a facut direct prin Serviciul 112 si ca ministrul Ioan Rus ar fi sunat-o direct pe Alis Grasu, managerul Ambulantei Bucuresti, informeaza rtv.net.
„Interventia Serviciului de Ambulanta la adresa din strada Zambaccian a fost facuta la solicitarea structurii de conducere a Ministerului Administratei si Internelor, ca sprijin medical. Aceasta procedura nu este speciala, de-a lungul timpului, Serviciul de Ambulanta a mai asigurat echipaje de interventie pentru situatii cu risc medical (ex. situatii de executare silita, cazuri cu potential conflict, evacuare din locuinte etc)”, se arata intr-un comunicat de presa al Serviciului de Amblanta Bucuresti – Ilfov (SABI).
Potrivit Serviciului de Ambulanta, echipajul a respectat protocolul ce se aplica intr-un astfel de caz, Adrian Nastase primind ingrijirile medicale corespunzatoare.
„Amanuntele medicale pot fi puse numai la dispozitia pacientului sau a institutiilor abilitate, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Protocolul de interventie in cazul unei urgente, cum era acest caz, presupune, dupa acordarea primului ajutor medical, transport la cel mai apropiat spital de urgenta care detine toate specialitatile necesare asigurarii tratamentului definitiv al afectiunii respective, in acest caz fiind vorba de Spitalul de Urgenta Floreasca”, a precizat sursa citata.
Conducerea SABI a precizat ca decizia in cazul internarii lui Adrian Nastase este de competenta Spitalului Floreasca, si nu a Serviciului de Ambulanta.
„Consideram ca echipajul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a executat aceasta interventie respectand protocoalele si legislatia in vigoare. Subliniem ca, la iesirea din domiciliu, pacientul avea plagile pansate si linie intravenoasa, acestea fiind acoperite, la solicitarea familie, pana la introducerea targii in ambulanta si la coborarea targii din ambulanta”, a mai aratat SABI.
Potrivit SABI, toate informatiile existente in fisa medicala a lui Adrian Nastase se supun reglementarilor Legii 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si Legii 46/2003 privind drepturile pacientului.
Medicii de pe ambulanta care au fost de garda in seara in care Adrian Nastase s-a impuscat au declarat, sub protectia anonimatului, ca solicitarea ambulantei nu s-a facut direct prin Serviciul 112 si ca ministrul Ioan Rus ar fi sunat-o direct pe Alis Grasu, managerul Ambulantei Bucuresti, scrie romanialibera.ro.
Doctorita Alis Grasu, managerul Ambulantei Bucuresti, sustine ca nu poate vorbi despre momentul solicitarii ambulantei, intrucat se teme sa nu fie tarata in justitie de avocatii fostului premier, scriu jurnalistii de la Romania Libera. Medicii de pe ambulanta sustin ca solicitarea ambulantei nu s-a facut direct prin Serviciul 112 si ca ministrul Ioan Rus ar fi sunat-o direct pe Alis Grasu.
Spre locuinta fostului premier a plecat una dintre cele mai dotate ambulante din parcul SAMB, mai exact o ambulanta de tip C, un fel de terapie intensiva pe patru roti.
Unii dintre cei mai priceputi specialisti de pe tura, doctorita Livia Nicola si asistentul Sorin Lepa, au fost trimisi la fata locului, iar cand s-au intors in statia de ambulanta li s-a interzis sa vorbeasca.
„Atat au apucat sa ne spuna, ca rana nu a fost profunda, ca glontul doar l-a sters si ca nu a fost nevoie decat de un pansament subtire si de o branula prin care sa se poata administra substante in cazul unei scaderi bruste de tensiune”, ne-a marturisit unul dintre medicii de la SAMB.Adauga un comentariu